Terugblik derde periode

Aangezien de derde periode afgelopen vrijdag alweer eindigde, kijken we even terug op wat er te beleven viel de afgelopen periode.

Jong AZ 0 – 1 FC Dordrecht (0-0)

De periode begon met een uitwedstrijd tegen Jong AZ. In de eerste helft volgden de kansen elkaar in snel tempo op, maar de treffer bleef uit. Na lang aandringen kopte Renny Smith tien minuten voor het eindsignaal Dordt naar de eerste overwinning van 2019.

FC Dordrecht 1 – 3 Jong PSV (1-0)

De tweede wedstrijd van de derde periode werd gespeeld tegen Jong PSV. FC Dordrecht kwam snel op voorsprong via Crysencio Summerville, die na amper 6 minuten wist te scoren. Kort na rust verzilverde Mauro Junior een penalty, dit luidde een mindere tweede helft in. Enkele minuten later kwam Jong PSV via de counter op voorsprong. De Schapekoppen proberen met een aantal goeie kansen de gelijkmaker te forceren, maar Jong PSV legde opnieuw na een vloeiende counter de 1-3 eindstand vast.

FC Dordrecht 3 – 3 Jong Ajax (1-3)

Op 1 februari speelde Dordt opnieuw tegen een beloftenploeg, ditmaal Jong Ajax. Dordt begon niet scherp aan de wedstrijd en slikte al snel de 0-1. Cijntje trok de stand na tien minuten gelijk. In minuut 20 en 21 wisten de Amsterdammers tweemaal te scoren. Ruststand 1-3. Via Simon Power maakte FC Dordrecht de aansluitingstreffer. De spektakelrijke wedstrijd eindigde in een gelijkspel nadat Schuurman mooi de keeper omzeilde en gemakkelijk kon afronden.

Helmond sport 1 – 2 FC Dordrecht (1-0)

Helmond sport is net zoals FC Dordrecht bezig aan een wisselvallig seizoen. Dit was duidelijk te zien in het vertoonde spel. De thuisploeg kwam al vroeg op voorsprong na een onnodige treffer van Naudts. De wedstrijd bleef tot de 87e minuut 1-0, een rode kaart van Helmond was de inleiding van een heroïsch slotakkoord. FC Dordrecht boog de achterstand via twee treffers binnen het strafschopgebied van Cijntje en Zwarts om. Helmond eindigde de wedstrijd uiteindelijk met acht spelers .

FC Dordrecht 1 – 4 Sparta Rotterdam (1-2)

De eerste helft ging gelijk op. De bezoekers waren niet echt gevaarlijk tot de 26e minuut, toen Sparta via de rebound op voorsprong kwam. Amper vijf minuten later werd het gelijk via een benutte strafschop van Stankov. Een paar minuten voor rust kwam Sparta opnieuw op voorsprong via Rayhi die zijn tweede van de avond scoorde. Dordt kon geen vuist maken in de tweede helft en kreeg uiteindelijk nog twee treffers van Laros Duarte en Royston Drenthe om zijn oren.

Cambuur 1 – 3 FC Dordrecht (1-0)

Dordt wist net zoals vorig seizoen met een fantastische comeback te winnen op het veld van Cambuur. Net zoals in de vorige duels slikte FC Dordrecht een vroege treffer. Summerville tekende met een geweldige dribbel en een hard schot in de bovenhoek voor de 1-1. Iedereen ging uit van een gelijkspel, tot de Schapekoppen een penalty kregen. Breedijk benutte na drie keer te moeten aanleggen de strafschop feilloos. Cijntje legde via de counter de 1-3 eindstand vast.

FC Dordrecht 2 – 2 NEC (1-1)

Net zoals in de twee voorgaande wedstrijden vielen er minstens vier doelpunten. In de 35e minuut werd met een rebound na de inzet van Jeremy Cijntje de ban gebroken via Summerville. Kort na de openingstreffer maakte NEC gelijk via invaller Dijkstra. Vlak na rust bracht Zwarts FC Dordrecht op voorsprong na een geweldige sprint van Cijntje. In de laatste minuten regende het kansen voor beide teams. Cijntje legde na opnieuw een geweldige sprint de bal verkeerd af aan Power, kort na de levensgrote kans kreeg FC Dordrecht de deksel op de neus want de wedstrijd eindigde 2-2 via Okita.

SC Telstar 1 – 0 FC Dordrecht (1-0)

In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden viel er slechts één doelpunt. Ondaan was het eindstation van een vlijmscherp omschakelmoment. Dordt had in de tweede helft veel balbezit, maar Telstar was gevaarlijk op de counter. Een sterk keepende Petar Stoskovic voorkwam dat de score verder opliep.

FC Dordrecht 3 – 2 Roda JC (1-1)

In de eerste helft waren de kansen spaarzaam. Roda kreeg na een sliding van Smith een penalty toegewezen. Mario Engels benutte de strafschop. Amper een paar minuten later maakte Schalekamp gelijk met een volley die onder keeper Novakovic doorglipte. In de 54e minuut bracht Jeremy Cijntje de Dordtenaren op voorsprong na een mooie dribbel en verwoestend schot. Enkele minuten later breidde Smith de voorsprong uit. Door een treffer vijf minuten voor tijd werd het nog spannend, maar Dordt wist de drie punten thuis te houden.