Bleiswijk loopt warm voor FC Dordrecht

Vorige week vrijdag bezocht een groep zakenmensen van buiten Dordrecht de thuiswedstrijd tegen MVV. Op initiatief van Cees van der Poel van Albert Heijn kwamen de “Business Vrienden van SB” uit Bleiswijk naar de Krommedijk. Ed van der Knaap schreef in een brief aan Van der Poel een verslag van een onvervalst avondje Dordt met alle bijbehorende geneugten.

Vrijdagavond 16 november was het zover, de Business Vrienden van SB werden verwacht in de catacomben van het Dordtse stadion. Aldaar aangekomen werden direct de suggesties gedaan richting Greeve Kassenbouw om in te schrijven voor de bouw van een nieuw stadion hetgeen onmiddellijk een aantal creatieve ideeën tot gevolg had.

Het was een fantastische ontvangst in Brasserie De Schaapskooi, waar naast de BV uit Bleiswijk ook de delegatie van ADO Den Haag werd welkom geheten. Cees van der Poel, stuwende kracht in nieuwe ideeën voor de Dordtse club, schudde de handen van zijn AH-collega’s die in het gezelschap goed vertegenwoordigd waren.

Voorgerecht
Eerst een borrel en dan aan tafel. Tijdens het voorafje deed de voorzitter van FC Dordrecht van zich spreken. Naast het welkom werd de opstelling der beide elftallen even uit het blote hoofd ten toon gespreid. Waar vindt je deze voetbalsfeer nog. Een club met een verleden maar ook een club met passie.

De plannen liggen er al een aantal jaren om de boel af te breken en te herbouwen des moderne tijd. Bij velen spookten al plannen door het hoofd om te zullen gaan assisteren met de opbouw. Zo zou Dovici de organisatie in de steigers kunnen zetten met een supervisor die als interim de club in beweging kon zetten. Alpha Accountants zouden in samenwerking met Flynth Accountants op de pegels passen en Gerard Storre Wooninginrichting zag zijn meters vloerbedekking al in de nieuwe business club liggen.

Hoofdgerecht
Ondertussen werd de tweede gang geserveerd waarbij onze SB voorzitter tot 3 maal toe door de sommelier op de kwaliteit van de bekende rode Cardonnay werd gewezen. In de saladeschotel ontbrak wel een tomaatje, vond Tomatenkwekerij Gresnigt. Plantenkwekerij Leo Ammerlaan vond de samenstelling echter perfect door de aanwezigheid van vele Nederlandse groenten.

Na het toetje en de koffie werd de opwachting gemaakt bij de Dordtse Businessclub van waaruit het stadion werd betreden. Je wilt het niet geloven, ik heb nog nooit zo lekker in een stadion gezeten als bij FC Dordrecht. Een fauteuil met een zitting van 20 cm dik en straalverwarmers boven je hoofd; buitentemperatuur 2 graden en in je stoel 15! Daar kan Sparta nog wat van leren, mijmerde Jos Mijnders. B-Allsports keek op het veld en vond dat er bij zijn club nieuwe tenues en ballen moesten komen.

Hét toetje
De wedstrijd kende een onstuimig slot. Koploper MVV wist in de eerste helft op een 0-3 voorsprong te komen en na de theepauze leek er niet veel meer in de score te veranderen. Tot het laatste kwartier aanbrak. Door veel druk van Dordtse zijde werd de 1-3 binnen geschoten. Het hele stadion ging als een 12e man achter hun club staan en dat resulteerde in de 2-3. Men leek gek te worden, met nog 4 minuten extra speeltijd te gaan. En ja hoor, in de 93e minuut werd de gelijkmaker in de touwen geknald. Bas Nijhuis blies hierna bijna meteen af.

Gerard van der Klok ging hierdoor met een wijsheid/boodschap voor het eerste elftal van SB naar huis: “Geef nooit op!“

Het voelde als een overwinning voor Dordrecht; er kon gefeest worden. Het werd dus ook erg gezellig in de Dordtse Businessclub. Even werd nog de aandacht gevraagd door de vrouwelijke perschef van Dordrecht. Mooi, blond en toch wel bespraakt werd het woord gegeven aan de beide trainers.

Al met al een zeer geslaagde avond, welke al zes weken vooraf werd voorzien. Allemaal bedankt voor jullie enthousiaste insteek bij dit bezoek.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.