Street League

De FC Dordrecht Streetleague is een unieke straatvoetbalcompetitie waarin teams uit verschillende wijken uit Dordrecht het tegen elkaar opnemen.

Bij de Streetleague draait het niet alleen om prestaties op het veld, maar wordt fairplay en het leveren van een positieve bijdrage in jouw wijk ook beoordeeld. De teams bestaan uit minimaal 5 en maximaal 8 jongeren van 10 t/m 12 jaar of 13 t/m 16 jaar, onder leiding van een 16+ trainer/coach.

Nieuwsgierig naar de actuele activiteiten?
Lees het nieuws over de FC Dordrecht Street League

De aftrap van de FC Dordrecht Streetleague vindt plaats op 12 zondagen op het Cruyff court Wielwijk en bij voldoende aanmeldingen op het Cruyff court Stadspolders. De finale wordt altijd gespeeld op 5 mei op de parkeerplaats van het FC Dordrecht stadion. De speeltijden zijn tussen 10.00 en 12.00 uur voor de 10-12 jarigen en tussen 12.00 en 14.00 uur voor de 13-16 jarigen.

De FC Dordrecht Streetleague vindt dat Fairplay net zo belangrijk is als het winnen van een wedstrijd, daarom wordt sportiviteit en respect gelijk beloond. Ook het leveren van een buurtbijdrage levert punten op. Wat doe jij terug voor jouw wijk?

Het best voetballende team is dus niet per definitie de winnaar van de FC Dordrecht Streetleague. De Streetleague is meer dan voetbal alleen!

Drie pijlers

Voetbalcompetitie
De FC Dordrecht Streetleague draait uiteraard om voetballen. Winst levert 3 punten op, gelijkspelen 1 punt en verlies 0 punten. Maar ook het trainen en het spelen van oefenwedstrijden kunnen punten opleveren.

Fairplay
Een belangrijk onderdeel van de FC Dordrecht Streetleague is Fairplay. Binnen Fairplay kunnen punten gescoord worden op:

  • Sportief gedrag tijdens de wedstrijd en daarbuiten
  • Omgang met medespelers, begeleiding, tegenstander en scheidsrechters
  • Omgang met materialen, kleding etc.

Als richtlijn voor Fairplay op de playgrounds gebruiken we de 14 regels van Johan Cruyff.

Buurtbijdrage
De FC Dordrecht Streetleague draait niet alleen om het presteren op het voetbalveld. Het leveren van een bijdrage om de leefbaarheid in de eigen wijk te vergroten levert de teams punten op. Deze punten tellen mee voor de totaalscore.

De teams mogen zelf een bijdrage indienen. Er kan ook gebruik worden gemaakt van bijdragen die vooraf zijn bepaald door de organisatie. De bijdrage moet altijd worden aangevraagd.

Elk team is verplicht minimaal twee buurtbijdrages te doen. Dit kan variëren van het schoonmaken van een speeltuin of voetbalveld, tot het samen boodschappen doen met mensen uit het bejaardentehuis. Uiteraard zijn teams vrij om eigen bijdrages aan te dragen.

Gerelateerd:

Playing
for Succes

Rugdekking

Just4Work

Overige
projecten