Onderwijsroute Drechtsteden

De onderwijsroute Drechtsteden betreft een maatschappelijk project. Het is een unieke kans voor deze leerlingen om kennis te maken met de drie sectoren, Techniek, Economie en Sport, Zorg en Welzijn en de overige organisaties.

De meeste van deze leerlingen hebben nog geen weet van wat er zich allemaal afspeelt achter de mooie gevels van een bedrijf/instelling. Vaak kiezen zij in eerste instantie op hun gevoel en weten zelfs niet wat hun vader of moeder voor een beroep uitoefent en wat dat dagelijks inhoudt.

Op deze dagen kunnen leerlingen een kijkje nemen in het bedrijfsleven om zo een bijdrage te leveren aan de keuze van hun toekomstige studierichting.

FC Dordrecht werkt hier aan mee. In oktober was Johan Versluis te gast bij het bedrijf Display4All die in het stadion van FC Dordrecht o.a. de videopresentaties verzorgt. In de loop van de dag zijn groepen leerlingen van diverse scholen langs geweest om daar een kijkje in de keuken te mogen nemen en een korte uitleg over het bedrijf én FC Dordrecht te krijgen.

De leerlingen hebben vervolgens met de profvoetballer interviews mogen maken zoals dat ook altijd na afloop van een wedstrijd plaatsvindt.

Gerelateerd:

Playing
for Succes

Rugdekking

Just4Work

Overige
projecten