Alleen jij bepaalt wie je bent

‘Met teamsport een fundament leggen voor een mooie toekomst’

Sporten. Je doet het omdat het goed voor je is of omdat je het leuk vindt. Maar voor sommige jongeren betekent sport meer dan dat. Zo kan sport het verschil maken en een fundament leggen voor een mooie toekomst.

 Alleen jij bepaalt biedt jongeren van 12 tot 18 jaar uit het praktijkonderwijs of de basis- en kaderberoepsgerichte leerweg van het VMBO een gestructureerde vrijetijdsbesteding. Alleen jij bepaalt legt de focus op drie verschillende sporten: basketbal, honkbal en voetbal.

Sinds vijf jaar werkt FC Dordrecht, en nu stichting MADS voor dit MVO-project samen met Stichting Laureus en de Hans Petri school. Leerlingen worden geselecteerd en trainen twee keer per week op Sportpark Krommedijk. Tevens worden er regelmatig wedstrijden gespeeld tegen andere AJB-teams uit het land.

De doelstelling van het project is dat spelers na afloop van het project integreren in een reguliere voetbalclub. Onze trainers hebben afgelopen jaar hard gewerkt en daardoor hebben we twee voetbalteams weten te realiseren. De spelers hebben mooie stappen gemaakt in hun voetbalontwikkeling, maar ook in hun sociale vaardigheden. Dit heeft er toe geleid dat er negen spelers inmiddels zijn geïntegreerd bij FC Dordrecht Amateurs. Ook dit jaar heeft stichting MADS als doel om twee nieuwe teams te kunnen organiseren.

Eén keer per jaar wordt er een Koninkrijkstoernooi georganiseerd. Omdat het project wordt gefinancierd door het ministerie van Veiligheid en Justitie draait Alleen jij bepaalt ook op Curaçao, Bonaire en Sint-Maarten. In oktober 2018 werd het toernooi georganiseerd op Aruba. Twee spelers van het team van FC Dordrecht zijn toentertijd geselecteerd voor het AJB voetbalteam om deel te nemen aan dit toernooi. Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau van Vollenhoven, voorzitter van Stichting Laureus, was ook aanwezig bij dit toernooi. Dit was een geweldige ervaring voor de twee spelers van het AJB team van FC Dordrecht.

Meer informatie kunt u vinden op www.alleenjijbepaalt.nl