Samen sterk voor KIKA

FC Dordrecht en Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) vormen een sterk team in de strijd tegen kinderkanker. Rondom de wedstrijd FC Dordrecht (19 oktober 2018, aanvang 20:00) wordt extra aandacht en financiële support gevraagd voor Stichting Kinderen Kankervrij. Via de leerlingen van 13 Dordtse basisscholen worden toegangskaarten verkocht waarbij de gehele opbrengst naar het goede doel gaat. Ook zijn er speciale benefiet-business-arrangementen te koop. OPOD en FC Dordrecht werken al enkele jaren samen. Dit jaar heeft OPOD de wedstrijd tussen FC Dordrecht en Jong AZ ‘geadopteerd’ voor het goede doel. Leerlingen uit groep acht van de diverse locaties van OPOD in Dordrecht besloten dat de opbrengst van de wedstrijd dit jaar ten goede moet komen aan stichting Kika die strijd tegen kinderkanker.

Er zijn maar liefst 1100 plekken op de tribune beschikbaar voor zoveel mogelijk leerlingen van OPOD, hun ouders en andere familieleden. Ook zijn de leerlingen hard bezig met het instuderen van het lijflied van de club, zanger Jan van Est brengt een bezoek aan de wedstrijd en zal samen met de leerlingen het lied zingen om de spelers aan te moedigen!

Daarnaast zullen activiteiten op het veld, die normaal gesproken zijn voorbehouden aan Juniorclub De Lammetjes van FC Dordrecht, worden geveild voor het goede doel. Spelers van FC Dordrecht gaan de scholen langs om uit te leggen wat er mogelijk is. We hopen ook dat vaste supporters een duit in het zakje doen. Bij binnenkomst houden de kinderen namelijk een collecte. ”We hebben een grote supportersschare die vaak geld meeneemt voor een broodje kroket in de rust. Dat geld kunnen ze nu mooi in de collectebus doen”