Wisselende resultaten jeugdteams

De resultaten van de jeugdteams van FC Dordrecht waren afgelopen weekend wisselend. De A1 verloor, B1 won en C1 speelde gelijk.

FC Dordrecht A1-VVV/Helmond Sport A2: 2-3 (1-1)

De A-jeugd heeft op eigen veld de punten moeten laten aan VVV/Helmond Sport. De bezoekers wonnen met 2-3.

VVV/Helmond Sport trok van meet af aan fel ten strijde, speelde daarbij voornamelijk op het randje en ook zo nu en dan er overheen (het leverde het team uiteindelijk vier gele kaarten op). Maar VVV/Helmond Sport was ook de betere ploeg en kreeg voor rust goede kansen om op voorsprong te komen. Goed keeperswerk van Chris Meerhof en de lat voorkwamen een tegentreffer voor de Schapenkoppen. Tegen de verhouding in, maakte Everon Pisas zelfs de 1-0, uit een vrije trap bepaalde VVV/Helmond Sport de ruststand op 1-1.

Na de rust kwamen de bezoekers al snel op 1-2, waarna de Dordtenaren aan een lang en fel offensief begonnen. De tegenstander werd ver naar de eigen goal gedrukt en er ontstonden kansen. Toch was er uiteindelijk een standaardsituatie nodig om tot scoren te komen. Een corner van Remon Luksch werd door aanvoerder Reinier den Hoed hard tegen de touwen gekopt: 2-2. FC Dordrecht ging op jacht naar de winnende treffer, maar deze viel uiteindelijk aan de andere kant via een snelle en slimme counter van de bezoekers.

Een spannende wedstrijd was het zeker, maar de afloop voor FC Dordrecht was niet goed. Fortuna Sittard, dat won bij MVV, staat nu weer vijf punten voor en VVV/Helmond Sport is nu over FC Dordrecht heen gegaan. Maar de competitie is nog niet gelopen!

Haaglandia B1-FC Dordrecht B1: 0-4 (0-1)

De B-jeugd heeft Haaglandia op zeven punten achterstand gezet in de titelstrijd. In Rijswijk wonnen de Schapenkoppen met 0-4.

In de eerste helft zette Haaglandia vaak snel druk en wist het op die manier meerdere keren de bal te veroveren. Doelman Ruben Schlink moest een aantal keer handelend optreden om een treffer van Haaglandia te voorkomen. Na dik twintig minuten zette Ibrahim Toure zijn team op voorsprong en aan het einde van de eerste helft vloeiden de eerste krachten al weg bij Haaglandia, maar daar wisten de Dordtenaren op dat moment nog niet van te profiteren.

Na de rust ging FC Dordrecht over op een ander systeem en er werd compact gespeeld. Haaglandia had hier geen antwoord op en het leverde kansen op voor de Schapenkoppen. Uiteindelijk werd het door doelpunten van Gervane Kastaneer en wederom Ibrahim Toure, een ruime zege: 0-4.

De volgende wedstrijd is de topper tegen de nummer twee Spijkenisse!

FC Dordrecht C1-VVV/Helmond Sport C1: 1-1 (1-0)

De C1 van FC Dordrecht heeft de wedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van VVV/Helmond Sport gelijkgespeeld. Het werd uiteindelijk 1-1.

De pessimist zou zeggen dat het een saaie wedstrijd was (schaakspel) waarbij er niet of nauwelijks iets gebeurde voor beide doelen. De optimist heeft, vooral voor rust, opnieuw een goed spelend FC Dordrecht gezien. Met rust aan de bal en middels goed combinatiespel, probeerden de Schapenkoppen kansen af te dwingen. Dat ging lastig, maar er werd ook helemaal niets weggegeven. Dan moest het maar uit een standaardsituatie gebeuren. Nadat Danny Jongeneel de bal vanaf de rechterkant voor had gebracht, knikte Oussama Yekhlef, toch zeker niet de langste speler van de Dordtenaren, de 1-0 binnen.

De tweede helft leek veel op de eerste. Het spel van de Schapenkoppen was wat minder, maar opnieuw werd er niets weggegeven. Het was dan ook zuur dat de bezoekers vijf minuten voor tijd op gelijke hoogte kwamen door een indraaiende vrije trap die door niemand werd aangeraakt en bij de tweede paal binnen viel.

Toch was er nog een goede mogelijkheid voor FC Dordrecht om alsnog te winnen. Na een aanval van achteruit kreeg Yorick Termond op de rand van het zestienmetergebied een goede schietkans. Yorick raakte het speltuig helaas verkeerd waardoor het bleef bij 1-1.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.