Winst, gelijk en verlies jeugdteams

Afgelopen weekend kwam de A-jeugd tot winst, speelde de B-jeugd gelijk en verloor de C1.

Westlandia A1-FC Dordrecht A1: 2-3 (1-1)

In Naaldwijk werd de A-jeugd opnieuw geconfronteerd met een verdedigend ingestelde tegenstander, kreeg het veel kansen, maar won het desondanks maar nipt: 2-3.

Terwijl de Schapenkoppen toen al een grote kans hadden gehad om te scoren, stond het binnen drie minuten 1-0 voor Westlandia. FC Dordrecht was de voetballende ploeg en ging op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel na twintig minuten en kwam op naam van Joey Steenbakker. De paal en pech stonden meer Dordtse treffers voor rust in de weg. Beide teams gingen met een gelijke stand op weg naar de kleedkamer.

In de tweede helft kregen de Dordtenaren steeds meer grip op de wedstrijd, maar nadat Gino Boers met een rode kaart van het veld werd gestuurd, kwam de thuisploeg al snel opnieuw aan de leiding: 2-1. Alhoewel met een man minder, de Schapenkoppen lieten zich niet van de wijs brengen en gingen rustig op zoek naar de gelijkmaker. Deze viel wederom en ditmaal was het Bryan Jongeneel die zich liet bejubelen. De wedstrijd verdiende maar 1 winnaar, maar het duurde tot de 94e minuut eer de 2-3 viel. Nick Bolte was attent na een standaardsituatie en schreef de goal op zijn naam.

SC Excelsior B2-FC Dordrecht B1: 1-1 (1-0)

Niet winnen en toch uitlopen op de nummer twee. Dat deed de B-jeugd zaterdag. Zelf speelden ze met 1-1 gelijk bij Sportclub Excelsior, terwijl Spijkenisse op eigen veld verloor van Quick: 1-2.

Op Woudestein kwamen de Rotterdammers al snel op voorsprong. Zonder goed te spelen, waren de beste kansen daarna voor de Schapenkoppen. Een afgekeurde goal (in totaal werden er in heel het duel wel vier goals afgekeurd) na een overtreding van Okan Arslan, een goed schot van Okan (verwerkt door de keeper) en een poging van Quincy Boogers (na een voorzet van Siebren Hoekstra) waren de wapenfeiten.

In de tweede helft wisten de Dordtenaren maar 1 keer te scoren. Gervane Kastaneer was de doelpuntenmaker. Opnieuw een afgekeurde goal, pech, goed keeperswerk van de doelman van Excelsior en een aantal keer een slechte eindpass na een goede aanval stonden de Dordtse winst in de weg. Terwijl dit over heel het duel gezien wel verdiend geweest zou zijn.

PSV C1-FC Dordrecht C1: 3-1 (1-0)

De C1 heeft zich in Eindhoven positief laten zien en maar een kleine nederlaag geleden. PSV won met 3-1.

In de beginfase van de wedstrijd hadden de Schapenkoppen het lastig, met name door het bewegende middenveld van PSV. Nadien kwamen ze beter in het duel, maar ze konden niet voorkomen dat PSV de leiding nam. Slecht verdedigen bij FC Dordrecht achterin, leverde een schietkans op voor de thuisploeg. Thom Jonkerman redde goed, maar was vervolgens kansloos toen een speler van PSV scherper reageerde op de rebound: 1-0. In de rest van de eerste helft was er goed voetbal te zien van beide kanten en ook kansen, waarvan een goede voor de Dordtenaren uit een standaardsituatie.

Ook in de tweede helft een leuke wedstrijd, zeker voor de neutrale toeschouwer. Het spel golfde op en neer en er ontstond dreiging voor beide doelen. Een mooie steekpass van de nummer 10 van PSV was de aanleiding van de 2-0 voor de Brabanders. Niet veel later zorgde Dennis van der Heijden voor de aansluitingstreffer na een goede aanval: 2-1. Ondanks het feit dat Yorick Termond na de 2-1 weggezonden werd nadat hij zijn tweede gele kaart had gekregen, hielden de Schapenkoppen druk op PSV. Dennis kreeg een goede kans om zijn team zelfs naast PSV te brengen. In een één-tegen-één situatie met de keeper en met twee hijgende PSV’ers in zijn nek, wist hij helaas niet te scoren.

FC Dordrecht ging in de slotfase alles of niets spelen op jacht naar de gelijkmaker. PSV besliste het duel uiteindelijk na een uitval: 3-1. Pluspunt was het feit dat de Dordtenaren een goede wedstrijd op de mat legde, dit werd zelfs beaamd door de trainer van PSV en de bondscoach van het nationale elftal onder 15 jaar. De komende zaterdag rust, daarna opnieuw een zware tegenstander: Feyenoord/Excelsior thuis.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.