Winst B1, verlies A1, duel C1 afgelast

Voor de jeugdteams van FC Dordrecht stond er afgelopen zaterdag weer competitievoetbal op de rol na de winterstop. Waar de A1 en B1 wel in actie kwamen, daar werd het duel van de C1 (uit tegen Cortgene/JVOZ) afgelast.

Leonidas A1-FC Dordrecht A1: 3-1 (1-0)

De A-jeugd heeft de uitwedstrijd bij Leonidas met 3-1 verloren. De start van de Schapenkoppen was niet goed want al na vier minuten namen de Rotterdammers een 1-0 voorsprong. Omdat er voor rust veel persoonlijke duels werden verloren, liepen de Dordtenaren veelvuldig achter de tegenstander aan en kwamen ze zelf nauwelijks toe aan voetballen. In de loop van de eerste helft waren er een aantal goede mogelijkheden voor FC Dordrecht (schoten van Michael Potkamp en Nick Bolte die echter geen doel troffen).

Na rust hadden de Schapenkoppen meer balbezit en werden de duels ook vaker gewonnen. Toch wist Leonidas de voorsprong te vergroten door Dordts balverlies op het middenveld: 2-0. Maar FC Dordrecht zat beter in de wedstrijd. Via de snelle buitenspelers werd er gevaar gesticht over de zijkanten en er waren kansen om terug te komen in de wedstrijd. Deze werden niet benut, waarna Remon Luksch wel wist te scoren met een schot vanaf de zestien meter. Er werd druk uitgeoefend op de tegenstander en alles op alles gezet om ook de gelijkmaker te scoren. Vijf minuten voor tijd konden de Dordtenaren via een strafschop de 2-2 ook maken, maar deze werd gemist.

En wat zegt een oude voetbalwet ook alweer? Valt de bal er aan de ene kant niet in, dan gebeurd het wel aan de andere kant. Zo geschiedde het ook. Waar FC Dordrecht op basis van de tweede helft recht had op een punt, werden het er nul. Leonidas schoot een paar minuten voor het eindsignaal de 3-1 binnen waarna het duel gelopen was.

FC Dordrecht B1-Alexandria’66 B1: 1-0 (1-0)

was het niet, maar de Schapenkoppen speelden goed vanuit de discipline en waren het gehele duel goed bij de les. Met name de veldbeztting was goed verzorgt.

De Rotterdammers begonnen fel aan de wedstrijd, FC Dordrecht moest er even in komen. Maar na tien minuten was daar de Dordtse voorsprong. Een hoekschop van de Dordtenaren werd door Alexandria slecht weggewerkt, waarna Jeremy Fernandes op de juiste plaats stond om de 1-0 te maken. Voor rust waren er verder weinig kansen.

In de tweede helft was FC Dordrecht de betere ploeg, vooral conditioneel legde de tegenstander het af. In tegenstelling tot de eerste helft, waren er na rust wel diverse goede kansen om tot scoren te komen. De 2-0 bleef echter uit. De oude voetbalwet ging gelukkig niet op. Alexandria kreeg wel mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren.

Omdat de nummers 1 t/m 3 allemaal gelijkspeelden, deed de B-jeugd als nummer 4 deze zaterdag goede zaken bovenin.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.