Winst B1 en C1, duel A1 afgelast

Omdat de wedstrijd die de A1 thuis zou spelen tegen MVV werd afgelast, kwamen deze zaterdag alleen de B1 en C1 in actie. Beide teams wonnen hun wedstrijd. De B-jeugd zette SC Feyenoord in de stand verder op achterstand door op Varkenoord met 4-0 te winnen en de C1 won met 4-1 van Sparta AV.

SC Feyenoord B1-FC Dordrecht B1: 0-4 (0-1)

Net als eerder dit seizoen, heeft de B-jeugd opnieuw met ruime cijfers gewonnen van SC Feyenoord. Aan de Krommedijk werd het in oktober 2010 5-2, deze keer eindigde het treffen tussen beide teams in een 4-0 overwinning voor FC Dordrecht.

Al snel in het duel was het raak. Uit een hoekschop van Gino Boers wist Jeremy Fernandes met het hoofd te scoren: 0-1. De Schapenkoppen stonden en speelden goed, de tegenstander kwam niet tot kansen.

SC Feyenoord kwam fel uit de kleedkamer en hanteerde een opportunistisch spel met veel lange ballen. De Schapenkoppen waren er niet van onder de indruk en kwamen wederom niet in de problemen. Sterker nog: via een vrije trap van Bryan Jongeneel, wist ook Ibrahim Toure met het hoofd te scoren: 0-2. Goed drukzetten van Gino Boers leidde even later tot een eigen doelpunt van de Rotterdammers: 0-3.

De wedstrijd was na de derde Dordtse treffer gespeeld. Invaller Okan Arslan wist uit een counter zelfs nog de 0-4 te maken. Opnieuw een prima zege van de Schapenkoppen.

FC Dordrecht C1-Sparta AV C1: 4-1 (0-0)

Terwijl de wedstrijd van de concurrent Spartaan’20 (uit bij SC Feyenoord) werd afgelast, liet FC Dordrecht C1 zich weer van zijn goede kant zien en won het uiteindelijk dan ook verdiend van Sparta AV. Op het eigen jeugdcomplex eindigde het duel in 4-1.

Voor rust kwamen de Schapenkoppen, ondanks een handvol goede kansen, nog niet tot scoren. De beste mogelijkheden waren voor Gervane Kastaneer, Sebastiaan Kaal (alleen op de keeper af) en Nedely Fortes (kopbal uit een corner). Op zich konden de bezoekers niet gevaarlijk worden, maar het was wel zaak om zo snel mogelijk de eerste goal te maken.

Na de rust brak Gervane de ban. Na een actie en inzet van Jearlon Martina, kwam de bal via de keeper en een verdediger van Sparta voor de voeten van Gervane die van dichtbij snoeihard de 1-0 maakte. Later in de wedstrijd kreeg de score een hoger aanzien door doelpunten van Jearlon en wederom Gervane in een kort tijdsbestek. Geheel onnodig kon Sparta tegen scoren (de 3-1 viel dan ook uit de lucht), maar het laatste woord was weer aan de Dordtenaren. Jearlon Martina maakte, net als Gervane, op fraaie wijze zijn tweede goal van het duel. Vanaf rechts schoot hij de bal met een boog in de linkerhoek: 4-1.

Wederom een goede pot van de Schapenkoppen. Goed spel, veel kansen en weinig tot niks weggegeven.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.