Winst A1, verlies C1, duel B1 afgelast

Van alle duels die voor de jeugdteams op het programma stonden deze zaterdag, werd die van de B-jeugd (uit tegen UVS) afgelast. De A-jeugd speelde thuis op kunstgras tegen SC NEC, de C1 kwam op de zelfde ondergrond in actie in Rotterdam tegen Spartaan’20.

FC Dordrecht A1-SC NEC A1: 2-0 (0-0)

Goed was de wedstrijd niet, maar hij werd wel in winst omgezet: 2-0. Geen goede veldbezetting, te onrustig in balbezit en te weinig kansen waren onder meer de oorzaak van een slechte eerste helft.

Na rust werd het er in eerste instansie niet beter op, maar uitgerekend nadat de Schapenkoppen met tien man kwamen te staan en na wat omzettingen, kwam er meer voetbal in het team. Twee spelers die goed invielen maakten uiteindelijk de goals. Nick Bolte zorgde voor 1-0, Obi Onyeike voor de 2-0. Beide spelers creeerde hun kans zelf na een individuele actie.

Spartaan’20 C1-FC Dordrecht C1: 3-1 (1-1)

De C-jeugd is in de competitie tegen de eerste nederlaag aangelopen. Op bezoek bij Spartaan’20 werd het 3-1 voor de thuisploeg.

De start van de Schapenkoppen was nog goed, zo raakte Gervane Kastaneer al snel de paal en zorgde Jearlon Martina niet veel later voor de 0-1. Maar de Rotterdammers werden de Dordtenaren al snel de baas, alhoewel er voor rust nog wel kansen waren voor opnieuw Gervane (schoten voorlangs) en Jordi Mosmans raakte uit een vrije trap nog de lat. Maar gezien het spelbeeld was het niet vreemd dat Spartaan’20 op 1-1 kwam.

Na de rust waren er geen kansen meer waar te nemen voor FC Dordrecht. Uit spelhervattingen werd nog wat gevaar gesticht, maar daar bleef het ook bij. Spartaan had de touwtjes in handen en won de wedstrijd uiteindelijk met 3-1.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.