Winst A1 en B1, verlies C1

De competitiestart van de jeugdteams heeft overwinningen opgeleverd voor de A1 (bij AFC) en B1 (bij Alexandria’66) en een nederlaag voor de C1 (thuis tegen NAC Breda).

AFC A2-FC Dordrecht A1: 0-3 (0-1)

De A1 van FC Dordrecht is de competitie goed begonnen. In Amsterdam werd er met 3-0 gewonnen van AFC.

Het eerste kwartier van de wedstrijd waren de Schapenkoppen gevaarlijk middels twee corners en een voorzet van Djurandy Swedo. Nadien werd het rommelig. Uit een corner van Samet Gorer bepaalde Reinier den Hoed (de bal ging via zijn lichaam over de doellijn) de ruststand op 0-1.

Na de rust lieten de Dordtenaren weer beter voetbal zien, onder meer door een aantal wissels. Er werd verder afstand genomen van de tegenstander door een goede individuele actie en dito schot van Samet Gorer: 0-2.

FC Dordrecht kwam, zoals eigenlijk heel het duel, niet in de problemen en wist ook nog een derde treffer te maken. Een verre ingooi van Chaurla Doekhi werd door Everon Pisas binnen gekopt: 0-3.

Alexandria’66 B1-FC Dordrecht B1: 0-4 (0-2)

De B-junioren waren in de eerste competitiewedstrijd meteen goed op schot. In Rotterdam werd er met 4-0 gewonnen van Alexandria’66.

Tegen een goede tegenstander haalden de Schapenkoppen voor rust nog geen goed niveau. Wellicht door de druk van de eerste competitiewedstrijd, kwamen de dingen waar op de training de nadruk op ligt, er niet (helemaal) uit. Kansen waren er wel en dit leverden goals op van Ibrahim Toure en Gervane Kastaneer.

Na de rust voetbalden de Dordtenaren, mede door een aantal wissels, een stuk beter. Het goede spel leidde tot zoveel kansen dat er ook gemakkelijk zeven of acht keer gescoord had kunnen worden. Evenwel liep de score op naar vier treffers door doelpunten van Okan Arslan en Jeremy Fernandes.

FC Dordrecht C1-NAC Breda C1: 1-2 (1-1)

Op het kunstgras van RCD verloor de C1 de eerste competitiewedstrijd met 1-2 van NAC Breda. Het resultaat zorgde voor zure gezichten, want de nederlaag was helemaal niet conform het spelbeeld.

FC Dordrecht voetbalde bij vlagen goed en hieruit onstonden wat kansen. Aan de andere kant viel er een grote kans te noteren van de bezoekers toen een bal van dichtbij over geschoten werd. In de laatste fase van de eerste helft kon de spits van de Brabanders door een fout bij de Dordtenaren op het vijandelijke doel afgaan en scoren. Maar een rake kopbal van Dennis van der Heijden uit een hoekschop van Luivienno Statia, zorgde ervoor dat beide teams gingen rusten met een 1-1 stand.

Ook na de rust hadden de Schapenkoppen het duel feitelijk onder controle, want noemenswaardige kansen waren er niet voor NAC Breda. Extra zuur was het dan ook dat de tegenstander opnieuw hulp kreeg bij het scoren door een fout bij FC Dordrecht: 1-2. De Dordtenaren drongen aan, er werden corners afgedwongen, er ontstonden kansen en de druk werd opgevoerd om in ieder geval nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Het mocht echter niet baten.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.