Voorbeschouwing jeugdduels 29/09

Voor de A1 en B1 staat competitieronde vijf op de rol, omdat de C1 vorige week in actie kwam voor de jeugdcup, spelen zij dit weekend competitiewedstrijd nummer vier. De A1 speelt thuis (ZSV), B1 (Union) en C1 (Excelsior) spelen op vreemde bodem.

FC Dordrecht A1-ZSV A1
De A-jeugd speelt voor de tweede opeenvolgende keer een thuiswedstrijd. Tot dusver zijn de resultaten prima. Alle vier de duels werden gewonnen en door puntenverlies van de concurrentie vorige week, hebben de Schapenkoppen nu al vijf punten voorsprong op de nummers twee en drie. So far so good dus. De tegenstander op de vijfde speeldag is ZSV uit Deurne: een grote onbekende voor FC Dordrecht. ZSV staat voor Zeilbergse Sport Vereniging en naast voetbal wordt er ook aan korfbal gedaan. De club promoveerde vorig seizoen naar de tweede divisie en daar zijn ze nog altijd bijzonder trots op omdat ZSV met de A1 nog nooit op zo’n hoog niveau heeft gespeeld. Alhoewel het team negende staat, mag de start van de competitie zeker niet slecht genoemd worden. De openingswedstrijd bij MVV werd met slechts 2-1 verloren, waarna Quick Boys met 5-1 werd verslagen. Van Spartaan’20 (1-0) en Excelsior Maassluis (1-2) werd vervolgens met een goal verschil verloren. Een vijfde zege voor FC Dordrecht A1 is zeker niet zomaar een garantie. De wedstrijd op het jeugdveld begint om 14.00 uur.

Union B1-FC Dordrecht B1
De B-jeugd reist af naar Malden voor de wedstrijd tegen Union. De Schapenkoppen wonnen tot nog toe alle vier de duels en na de monsterzege van 7-0 bij Spijkenisse, staat het team sinds vorige week aan kop in de tweede divisie. De koppositie wordt gedeeld met VVV/Helmond Sport dat een minder doelsaldo heeft dan FC Dordrecht. Waar de Dordtenaren vorige week ruim wonnen, daar moest Union een 11-0 nederlaag slikken bij Spartaan’20. Union, dat afgelopen seizoen promoveerde naar de tweede divisie, bezet na vier duels de negende positie met twee punten. Tegen Haaglandia en Quick werd er gelijk gespeeld, de wedstrijd tegen VVV/Helmond Sport ging verloren. Een onbekende club is Union niet voor FC Dordrecht. FC Dordrecht A1 en Union A1 zaten twee seizoenen geleden bij elkaar in de competitie. De wedstrijd op Sportpark De Kluis in Malden zal beginnen om 13.00 uur.

Excelsior C1-FC Dordrecht C1
De jongste jeugd van FC Dordrecht pakt de draad weer op in de competitie. Vorige week kwamen de Schapenkoppen in actie voor de jeugdcup tegen Almere City FC. Tegen de nummer twee van de eerste divisie A werd een goed resultaat geboekt: 1-1. In de competitie bezetten de Dordtenaren de negende plaats met drie gespeeld, drie punten. Excelsior bezet de elfde plaats met twee punten. De Rotterdammers mogen dan wel laag staan, dat ze een goed resultaat kunnen boeken, bewezen ze op bezoek bij Sparta Rotterdam (1-1). De rijnmondderby tussen Excelsior C1 en FC Dordrecht C1 op Sportpark Woudestein in Rotterdam zal aanvangen om 12.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.