Voorbeschouwing jeugdduels 27/10

De laatste wedstrijden in oktober staan voor de deur. Na een weekend waarin de A1 en B1 in actie kwamen voor de beker en de C1 helemaal niet, gaat het vizier nu weer op de competitie. De A1 speelt bij de amateurs van Feyenoord, de B1 heeft wat gemeen met de A1, want ook zij spelen tegen de amateurs, maar dan die van NEC. Wat de C1 weer gemeen heeft met A1 is dat ze ook tegen Feyenoord spelen, maar dan de proftak.

SC Feyenoord A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd speelt de altijd lastige uitwedstrijd tegen de amateurs van Feyenoord. Twee weken geleden werden de eerste punten verloren toen er op het eigen jeugdveld met 1-1 werd gelijkgespeeld tegen Barendrecht. Na zich eenvoudig geplaatst te hebben voor de knock-out fase van de beker, de laatste wedstrijd in de poule werd vorige week ruim gewonnen van Papendrecht (10-0), staat er nu dus weer een competitieduel op het programma met daarin opnieuw een moeilijke tegenstander. FC Dordrecht staat nog altijd aan kop met zes gespeeld, zestien punten, Sportclub Feyenoord bezet de vierde positie op de ranglijst met vijf gespeeld, tien punten. De Rotterdammers hebben van alle teams in de competitie de minste tegentreffers en zijn op eigen terrein nog ongeslagen. De Schapenkoppen kunnen hun borst dus nat maken! Aanvang op Varkenoord zal zijn om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-SC NEC B1
De B-jeugd speelt op het eigen jeugdveld tegen Sportclub NEC. Twee weken geleden eindigde de laatste competitiewedstrijd in liefst 4-6 op bezoek bij Scharn uit Maastricht. Het was alweer de zesde overwinning op rij. Bij een overwinning op de amateurs van NEC, zetten de Schapenkoppen een grote stap richting winst van de eerste periodetitel. VVV/Helmond Sport mag dan wel bovenaan staan, zij hebben wel een wedstrijd meer gespeeld. NEC behoort tot de drie teams in de competitie die nog zonder zege zijn. Van de voorbije zeven duels, werden er twee gelijkgespeeld en vijf verloren. Het doelsaldo van de Nijmegenaren is opmerkelijk. Tegenover 34 tegentreffers, samen met Bennekom de meeste van alle teams, staan ook 18 gemaakte treffers. Zo verloor het team met 10-2 van Haaglandia, met 7-4 van VVV/Helmond Sport en werd er onder meer met 5-5 gelijkgespeeld bij OJC Rosmalen. Aangezien de Schapenkoppen gemiddeld vijf keer per duel scoren, is de kans klein dat deze wedstrijd doelpuntloos zal eindigen. Maar wie weet wat er gaat gebeuren… De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht begint om 14.00 uur.

FC Dordrecht C1-Feyenoord C1
Net als A1, speelt ook C1 tegen Feyenoord. Maar dan thuis en wel tegen de proftak. De Schapenkoppen hebben het zwaar in de competitie en bezetten de elfde plaats. Het is bij het team alles of niks: gelijkspelen deden ze nog niet. Aangezien er vorige week geen wedstrijd werd gespeeld, kon er in alle rust toegewerkt worden naar het treffen met de Rotterdammers. Feyenoord is de koploper in de competitie met zes gespeeld, zestien punten. Er werden al 21 doelpunten gemaakt, daarmee hebben ze de meeste treffers voor van alle teams. Tegen NAC Breda en Sparta Rotterdam werd er vijf keer gescoord, uit bij MVV vier keer. De wedstrijd in Maastricht eindigde overigens wel in 3-4. Helemaal kansloos hoeven de Schapenkoppen dus niet te zien. En helemaal kansloos ben je toch nooit? De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal aanvangen om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.