Voorbeschouwing jeugdduels 22/09

Met het invallen van de herfst, spelen de A1 en B1 dit weekend competitiewedstrijd nummer vier en komt de C1 in actie in het kader van de jeugdcup voor C-junioren. A1 speelt thuis (Spartaan’20), B1 (Spijkenisse) en C1 (Almere City FC) uit.

FC Dordrecht A1-Spartaan’20 A1
Na winstpartijen tegen Quick, Alphense Boys en MVV, staat er voor de A-jeugd dit weekend een topper op het programma. De nummer twee Spartaan’20 is de tegenstander. Het verschil tussen beide teams is twee punten, ook de bezoekers uit Rotterdam verloren nog niet. Wedstrijden tussen FC Dordrecht en Spartaan’20 staan altijd bol van volop strijd. Afgelopen seizoen wonnen de Schapenkoppen tijdens de competitie twee keer van Spartaan, maar in de nacompetitie gaven de Rotterdammers de Dordtenaren uiteindelijk het nakijken. Het beloofd een spannend duel te worden. De Schapenkoppen willen aan kop blijven en die koppositie het liefst uitbreiden, Spartaan wil aan kop komen. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht begint om 14.00 uur.

Spijkenisse B1-FC Dordrecht B1
Ook de wedstrijd van B1 kunnen we best een topper noemen. Zelf staan de Schapenkoppen op de derde plaats met negen punten na zeges tegen Quick, Haaglandia en Spartaan’20, Spijkenisse bezet de vierde positie op de ranglijst met drie gespeeld, zeven punten. Na de eerste twee duels in winst te hebben omgezet, verloor Spijkenisse vorige week op bezoek bij OJC Rosmalen twee punten (1-1). Spijkenisse staat over het algemeen bekend om haar sterke teams met een combinatie van fysieke kracht en voetballend vermogen. Een mooie graadmeter dus voor de Dordtenaren. Zij zullen met een goed resultaat terug willen keren naar Dordrecht om minimaal gelijke tred te kunnen houden met de medekoplopers VVV/Helmond Sport en Barendrecht. Van de thuisploeg mag verwacht worden dat ze er alles aan zullen doen om ook de tweede wedstrijd voor eigen publiek te winnen. De aftrap op Sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse is om 14.00 uur.

Almere City FC C1-FC Dordrecht C1
Na drie competitiewedstrijden, speelt C1 dit weekend zijn tweede duel in het kader van de jeugdcup voor C-junioren. De eerste poulewedstrijd tegen Ajax leverde een eervolle 1-4 nederlaag op, nu is Almere City FC de tegenstander. Almere City FC won de eerste poulewedstrijd met liefst 8-3 bij NAC Breda. In de competitie, ook Almere City FC speelt op het hoogste niveau, maar dan in poule A, bezet het team de tweede plaats met drie gespeeld, zeven punten. De jeugdopleiding van Almere City FC doet goed van zich spreken, dus het zal een zware opgave worden voor de Schapenkoppen. Maar niets is onmogelijk, de bal is en blijft rond. Aanvang in Almere zal zijn om 12.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.