Voorbeschouwing jeugdduels 13/10

Volgend weekend is een beker/inhaalweekend, dit weekend staan er voor alle teams weer duels in de competitie op het programma. De A1 (Barendrecht) speelt thuis, B1 (Scharn) en C1 (JVOZ) spelen op vreemde bodem.

FC Dordrecht A1-Barendrecht A1
De A-jeugd speelt de topper tegen Barendrecht. Hoewel de voorsprong van de Schapenkoppen op Barendrecht vijf punten is, is er wel spraken van de wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 in de competitie. Tot dusver loopt het dus qua resultaten allemaal op rolletjes voor de A-junioren van FC Dordrecht. Een eerdere krachtmeting (die met Spartaan’20) werd met 3-2 gewonnen, nu volgt dus de volgende. In tegenstelling tot FC Dordrecht, kwam Barendrecht vorige week wel in actie. Ze wonnen met 2-1 van Spartaan’20 waardoor ze zijn gestegen naar de tweede plek (met een negatief doelsaldo, net als de nummer drie Quick Boys overigens). De enige nederlaag die Barendrecht leed, was de 6-0 bij Excelsior Maassluis, daarnaast werd er een keer gelijkspeeld en drie keer gewonnen (waaronder met 3-1 bij MVV). Het kan een boeiend duel worden. Winst van FC Dordrecht betekend uitlopen, bij winst van Barendrecht ziet de wereld er ineens weer wat anders uit. De wedstrijd op jeugdveld begint om 14.00 uur.

Scharn B1-FC Dordrecht B1
De B-jeugd gaat op bezoek bij een voor FC Dordrecht geheel onbekende tegenstander: Scharn uit Maastricht. De Schapenkoppen kwamen vorige week niet in actie en hebben de eerste plaats af moeten staan aan VVV/Helmond Sport. Omdat VVV/Helmond Sport niet verder kwam dan een 2-2 gelijkspel tegen Barendrecht, staat FC Dordrecht er in theorie juist goed op. Maar dan moeten de komende duels (inclusief het inhaalduel tegen Bennekom) wel gewonnen worden. VV Scharn bestond in 2011 60 jaar en is een van de kleine twintig amateurclubs in Maastricht. Het eerste elftal komt uit in de 2e klasse, de jeugdteams (A1, B1, C1 en D1) spelen allemaal op een hoog (divisie) niveau. Scharn B1 kent tot dusver geen prettig seizoen. De teller staat na vijf duels nog op nul punten. Vorige week kwamen ze net als FC Dordrecht niet in actie. De uitwedstrijd tegen Spartaan’20 werd afgelast. Scharn zal knokken voor de eerste punten, de Schapenkoppen willen de zesde overwinning op rij boeken. De aftrap op het sportpark van Scharn in Maastricht zal zijn om 12.00 uur.

JVOZ C1-FC Dordrecht C1
De C-jeugd gaat op bezoek in Vlissingen. De tegenstander is JVOZ. De Schapenkoppen kwamen vorige week niet in actie tegen Willem II/RKC door de overvloedige regenval. Het team staat ook na de wel gespeelde duels op de tiende plaats. JVOZ is de enige amateurclub in de competitie en doet het met een zesde plaats na vijf duels prima. Vorig seizoen werden ze kampioen van de tweede divisie. De Jeugd Voetbal Opleiding Zeeland van de gebroeders De Nooijer en Dolf Roks speelt met al zijn teams op een hoog niveau. En dat ze op die niveaus niet onder doen voor de (grote) BVO’s bewees de C1 al. Van MVV (1-0) en Roda JC (4-2) werd gewonnen en tegen PSV werd een knap gelijkspel behaald (0-0). Alle punten werden thuis behaald. Een lastige uitwedstrijd dus voor FC Dordrecht C1. De wedstrijd op Sporpark Baskensburg in Vlissingen begint om 12.45 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.