Voorbeschouwing jeugdduels 06/10

De herfst heeft haar intrede gedaan, maar de bal zal weer rollen dit weekend. A1 (op bezoek bij ARC) en B1 (thuis tegen Bennekom) gaan op jacht naar de zesde opeenvolgende overwinning, de C1 (Willem II/RKC thuis) wil na de zeperd van vorige week, een goed resultaat boeken.

ARC A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd reist dit weekend voor de eerste keer dit seizoen af naar Alphen aan den Rijn. Later in het seizoen zal Alphense Boys aangedaan worden, nu eerst ARC. De Schapenkoppen spelen nog niet groots, er is nog voldoende voor verbetering vatbaar en toch zijn alle tot nu toe gespeelde duels gewonnen en bedraagt de voorsprong al zeven punten op de nummer twee. Het gevaar dat nu op de loer ligt is gemakzucht en onderschatting. Hiervoor zal het team en de staf moeten waken. Want elke ploeg wil de koploper wel verslaan. Als promovendus is ARC goed begonnen aan de competitie. Na vier duels bezet het team de vijfde plaats met zeven punten. Alleen het duel tegen buurman Alphense Boys ging verloren. Op eigen terrein is het team nog zonder puntverlies. MVV (2-1) en Quick (5-2) keerden met een nederlaag huiswaarts. Op papier een interessante wedstrijd. Het duel op Sportpark Zegersloot in Alphen aan den Rijn begint om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-Bennekom B1
Net als de A-jeugd, won ook FC Dordrecht B1 tot nu toe al zijn competitieduels. Alleen is er een belangrijk verschil: waar de A-jeugd vijf punten voorstaat op de nummer twee, daar delen de B-junioren de koppositie met VVV/Helmond Sport. Het doelsaldo van de Schapenkoppen is beter dan dat van VVV/Helmond Sport. Gek is dat niet als je bekijkt dat de laatste twee duels met grote cijfers werden gewonnen. De Dordtenaren lieten daarin weinig heel van Spijkenisse (0-7) en Union (1-7). Voor promovendus Bennekom valt er voorlopig weinig te lachen. Het team bezet de laatste plaats en heeft het zoet van een punt (laat staan een overwinning) nog niet mogen proeven. Na 5 wedstrijden staat de teller al op 33 tegendoelpunten, geen pretje voor de verdediging en doelman. Dat het automatisch een makkelijk duel wordt als koploper tegen de hekkensluiter, valt nog te bezien. Gedwongen door de grote nederlagen, kan Bennekom zich weleens volledig terug gaan trekken op eigen helft en de deur op slot doen. In dat geval zullen de Schapenkoppen de muur moeten slechten. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht begint om 14.00 uur.

FC Dordrecht C1-Willem II/RKC C1
Ook het jongste jeugdteam speelt thuis. De C1 zal in de derde thuiswedstrijd iets recht willen zetten. Er werd vorige week flink verloren van Excelsior, maar de Schapenkoppen werden niet weggespeeld. Nieuwe ronde, nieuwe kansen. De smaak van de overwinning is bekend, maar dat gebeurde op vreemde bodem bij MVV. De twee voorgaande thuisduels tegen Sparta Rotterdam en NAC Breda (ongelukkig) gingen verloren. Willem II/RKC staat bekend om de sterke jeugdopleiding. Dit seizoen is de start van de C1 ook weer prima met tien punten uit vier duels. Daarmee delen ze de koppositie met Feyenoord, maar het doelsaldo van de Brabanders is minder dan dat van de Rotterdammers. Wel heeft Willem II/RKC tot nu toe de minst gepasseerde defensie. Het is voor de Brabanders pas de tweede uitwedstrijd van het seizoen. Eerder werd er gelijkgespeeld bij Roda JC (1-1). Op papier een moeilijk duel voor de C-junioren van FC Dordrecht, maar dat maakt de uitdaging er alleen maar mooier en groter op. De wedstrijd op het jeugdveld zal aanvangen om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.