Verlies, gelijkspel en winst voor de jeugd

Alle jeugdteams kwamen vandaag weer in actie en allemaal boekten ze een ander resultaat. De A-jeugd speelde in Groesbeek tegen De Treffers, ondanks een legio aan kansen, gelijk met 1-1. De B-jeugd ging thuis met 1-4 onderuit tegen Excelsior Maassluis en de C1 haalde in Rijswijk drie hele belangrijke punten door het sterke Haaglandia met liefst 5-0 te verslaan.

De Treffers A1-FC Dordrecht A1: 1-1 (0-0)

Ondanks legio kansen, is het de A1 niet gelukt om van De Treffers te winnen. De wedstrijd in Groesbeek eindigde in een 1-1 gelijkspel.

De Schapenkoppen waren van meet af aan de bovenliggende partij. Middels veel balbezit en goed positiespel kwamen ze tot veel kansen die allemaal ontstonden door goede voetballende aanvallen. In de eerste helft waren er zes goede mogelijkheden om tot scoren te komen. Remon Luksch (schot op de lat), Stefan Kok (kopbal na voorzet van Remon), Samet Gorer die alleen op de keeper afgaat maar teruggefloten wordt wegens buitenspel en Nick Bolte (kopbal naast en in een één-op-één situatie op de keeper schiet) slaagden er echter niet om een goal te maken.

Na rust was FC Dordrecht weer de meerdere over haar tegenstander en kregen ze opnieuw goede kansen, maar was het nota bene De Treffers dat op voorsprong kwam. Via een vrije trap werd Mike Zonnevijle verslagen: 1-0. Vijf minuten voor tijd maakte Samet Gorer de 1-1 (schot vanaf de zestien meter in de hoek) en bezorgde daarmee zijn team een punt terwijl het er absoluut drie hadden moeten zijn gezien het vertoonde spel en de vele kansen. De Dordtenaren beloonden zichzelf niet door simpelweg maar één keer te scoren.

FC Dordrecht B1-Excelsior Maassluis B1: 1-4 (0-1)

De B1 heeft op eigen veld een flinke nederlaag geleden. Excelsior Maassluis ging er vandoor met een 1-4 zege.

In de eerste helft lieten de Schapenkoppen nog wel goed voetbal zien en was de schade met een 0-1 achterstand nog te overzien. Na rust werd het echter al snel 0-2 en daarna volgde ook de 0-3 die de wedstrijd dood maakte in die zin dat dat de beslissing was. Bresley dos Santos deed nog wat terug namens FC Dordrecht, maar het laatste woord was weer aan de bezoekers: 1-4.

In deze wedstrijd haalden te veel spelers hun niveau niet, zelfs bij standaardsituaties werden niet de juiste keuzes gemaakt. De koppen zullen weer omhoog moeten, want ADO Den Haag is al heel snel weer de volgende tegenstander.

Haaglandia C1-FC Dordrecht C1: 0-5 (0-2)

Dat de C1 weer helemaal terug is in de titelrace, was vorige week al duidelijk toen koploper Spartaan’20 onderuit ging, maar tegen Haaglandia (dat nota bene won van Spartaan’20) lieten de Schapenkoppen hun benen spreken door met liefst 5-0 te winnen.

De wedstrijd moest even op gang komen, maar gaandeweg het duel konden er kansen genoteerd worden voor FC Dordrecht, terwijl Ryan Vos aan de andere kant niet gek veel te doen had. De ban werd gebroken na dik twintig minuten spelen. Een corner, getrapt door Jordi Mosmans, werd door Jearlon Martina tegen de touwen gekopt: 0-1. Vijf minuten later was het opnieuw raak en weer kon Jearlon zich laten bejubelen als doelpuntenmaker. Jearlon scoorde ditmaal na een pass van Reggie de Windt.

Na de rust duurde het opnieuw even eer de volgende treffer viel te noteren. Niet dat de Dordtenaren veel te duchten hadden van Haaglandia (achterin stond het goed en op het middenveld speelden Sebastiaan Kaal en Justin Spruijt wederom een goede partij) maar Haaglandia kwam er af en toe gevaarlijk uit en kreeg een vrije trap vlak bij de Dordtse goal. Toen eenmaal de 0-3 was gemaakt (goal Gervane Kastaneer) was FC Dordrecht wel in veilige haven. Invaller Joel van Oldenbarneveld zorgde er met twee treffers (kopbal uit een corner van Justin en van dichtbij raakgeschoten op aangeven van Gervane) zelfs nog voor dat de score werd opgeschroefd naar 0-5.

Met goed voetbal werd er een goede zege gehaald en veel gescoord. Chapeau!

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.