Verlies en tweemaal winst jeugdopleiding

Deze zaterdag kwamen alle jeugdteams weer in actie. De A1 speelde de thuiswedstrijd tegen koploper Feyenoord/Excelsior en verloor nipt met 1-2. In Tilburg legde de B-jeugd een prima partij op de mat en wonnen ze met liefst 0-6 van Sarto. De C1 won ook ruim. Op eigen veld werd het 7-1 tegen ARC.

FC Dordrecht A1-Feyenoord/Excelsior A2: 1-2 (1-1)

Net als eerder dit seizoen in Rotterdam, heeft de A-jeugd ook thuis maar net verloren van koploper Feyenoord/Excelsior. Het werd 1-2.

In de eerste helft hadden de Schapenkoppen de wind mee en de tegenstander vanzelfsprekend de wind tegen. Er werd goed druk gezet op de tegenstander zodat ze er niet makkelijk uitkwamen. Dit resulteerde in wat Dordtse mogelijkheden, maar geen grote kansen. Tien minuten voor de rust was het juist Feyenoord/Excelsior wat op voorsprong kwam na een communicatiefout tussen verdediger een keeper. Drie minuten later was de score echter alweer in balans. Geholpen door de wind wist Remon Luksch direct uit een corner te scoren: 1-1.

Na rust hadden de bezoekers de wind mee en het meeste balbezit. Ze werden sterker waardoor FC Dordrecht gedwongen werd om tegen te houden. Tot grote kansen kwam het niet voor Feyenoord/Excelsior, maar na een overtreding in het strafschopgebied konden ze uit een strafschop toch op voorsprong komen: 1-2.

In de slotfase konden de Rotterdammers het duel beslissen, maar een grote kans werd niet benut. De Schapenkoppen kregen daarna nog twee goede mogelijkheden om gelijk te maken, maar ook aan de andere kant ging de bal er niet in.

Sarto B1-FC Dordrecht B1: 0-6 (0-2)

Op bezoek bij Sarto boekten de B-junioren een grote zege: 0-6. De opdracht om veel druk uit te oefenen op de tegenstander en zo telkens snel balbezit te krijgen, werd goed uitgevoerd. Het leiddde tot kansen en in de achttiende minuut viel de eerste goal. Gino Boers zette Everon Pisas alleen voor de keeper, waarna Everon de openingstreffer maakte. Voor rust werd het 0-2 door een doelpunt van Ibrahim Toure. Ibrahim reageerde attent nadat de defensie van Sarto een voorzet van Bryan Jongeneel niet goed had weggewerkt. Voor rust waren er meerdere kansen om tot scoren te komen, maar een goed spelend FC Dordrecht ging met een 2-0 voorsprong de rust in.

In de tweede helft werd de tegenstander “van het kastje naar de muur gestuurd”. De vermoeidheid ging parten spelen bij Sarto en hier maakten de Dordtenaren goed gebruik van. Ze brachten het geduld op om middels goed positiespel balbezit te houden en van daaruit kansen te creeeren. Kansen kwamen er genoeg en goals ook. Uit een voorzet van Okan Arslan maakte Bresley dos Santos de 0-3, de 0-4 en 0-5 kwamen op naam van Ibrahim. Bij de 0-4 was Ibrahim attent in de rebound na een schot op het doel van Quincy Boogers en de 0-5 maakte hij op aangeven van Everon Pisas. De laatste treffer kwam op naam van Bresley. Uit een corner van Gino Boers maakte hij de 0-6.

Het was een goede wedstrijd van de B-jeugd. Goed gevoetbald, veel kansen afgedwongen, zes goals gemaakt en weinig tot niets weggegeven.

FC Dordrecht C1-ARC C1: 7-1 (4-1)

De C1 heeft de thuiswedstrijd tegen ARC, de eerste in 2011, met 7-1 gewonnen. Tegen de nummer elf van de ranglijst kenden de Schapenkoppen een vliegende start. Na een actie en assist van Gervane Kastaneer maakte Jearlon Martina namelijk binnen de minuut de openingstreffer. Alhoewel er kansen waren om de score verder uit te bouwen, werd het in de tiende minuut zomaar 1-1. Een voorzet kwam voor de goal van Ryan Vos en omdat de bal door de wind een raar effect meekreeg, kon Ryan het speltuig niet pakken waarna de tegenstander wist te scoren. Een minuut later zette Gervane zijn team echter alweer op voorsprong: 2-1. Na twintig minuten was het duel beslist door goals van Reggie de Windt (3-1) en Justin Spruijt (4-1, op aangeven van Reggie). Nog voor de kantwisseling moest Ryan handelend optreden om een tegentreffer te voorkomen. Hij keerde een schot van dichtbij en ook de rebound was voor Ryan.

Na rust maakte Johan Kankam er al snel 5-1 van en in de slotfase vielen de 6-1 (kopgoal van Jearlon na actie en voorzet van invaller Nedely Fortes) en de 7-1 (goal Reggie na een vrije trap van Liomar Jennie).

Zo behaalde de jongste jeugd een regelmatige zege op een tegenstander waarvoor het een aantal maatjes te groot was en waartegen het niet in de problemen kwam.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.