Verlies A1, B1 wint wel

Op een zonnige zaterdag verloor de A-jeugd de strijd om alleen koploper te worden van Fortuna Sittard en won de B-jeugd in Rotterdam van Spartaan’20.

FC Dordrecht A1-Fortuna Sittard A1: 1-3 (1-2)

De A-jeugd heeft de topper tegen Fortuna Sittard verloren. Op eigen veld werd het 1-3 voor de Limburgers.

Al snel in het duel was te zien dat Fortuna Sittard over een goed team beschikte. Zei hadden dan ook het meeste balbezit en zorgden ook voor het gevaar, met name via de twee sterke en snelle buitenspelers. De bezoekers kwamen halverwege de eerste helft dan ook verdiend aan de leiding. Een voorzet kon door Bako Sahmanovic niet verwerkt worden, waarna een Fortunees met een harde schuiver de 0-1 aantekende. De Schapenkoppen lieten zich ook zien en kwamen zo’n kwartier voor de pauze beter in de wedstrijd. Twee schoten (waarvan eentje voorlangs) van Remon Luksch en een voorzet van Bryan Jongeneel die daarmee niemand bereikte, waren de wapenfeiten gedurende de eerste helft, maar rond het halfuur tekende Remon Luksch de 1-1 aan. Een voorzet van Djurandy Swedo vanaf rechts was doorgeschoten, waarna Remon met een hard en laag schot raak schoot. Even later hadden de rollen omgedraaid kunnen zijn. Maar na een goede voorzet van Remon kwam Djurandy helaas net te kort om tot scoren te komen. Vlak voor de rust kwam Fortuna Sittard opnieuw op voorsprong. Na een voorzet won de rechtsbuiten van Fortuna het kopduel van Bryan Jongeneel en kopte de bal diagonaal in de hoek: 1-2.

In de tweede helft was er al snel een kans voor Samet Gorer. Oog in oog met de keeper scoorde hij echter niet. Toen de Limburgers de 1-3 maakte, leek het duel gelopen. Maar FC Dordrecht zette aan op zoek naar de aansluitingstreffer. De beste kansen hierbij waren voor invaller Nick Bolte en Samet. Het bleef bij 1-3 en al met al was dit een verdiende uitslag.

Spartaan’20 B1-FC Dordrecht B1: 0-3 (0-2)

De B-jeugd blijft prima presteren. De uitwedstrijd bij Spartaan’20, op papier toch een moeilijk duel, werd met 3-0 gewonnen.

Na een kwartier spelen bracht Ibrahim Toure, op aangeven van Gervane Kastaneer, zijn team op voorsprong: 0-1. Tien minuten later was het opnieuw Ibrahim die het net vond en ook deze keer zorgde Gervane voor de assist: 0-2.

In de tweede helft besliste Quincy Boogers de wedstrijd door halverwege de 0-3 te maken wat later ook de eindstand zou zijn. Op de momenten dat het gevaarlijke dreigden te worden, deed keeper Ruben Schlink goed mee. Verder kwamen de Schapenkoppen niet in de problemen. Het team heeft dit seizoen weleens beter gespeeld, toch werd er een verdiende en regelmatige zege geboekt.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.