Verdienstelijk punt C1 in tweede bekerduel

Na eerder SC Excelsior te hebben verslagen, heeft de C1 ook in het tweede bekerduel een goed resultaat neergezet. Op het eigen jeugdveld werd het tegen Feyenoord/Excelsior 2-2.

De bezoekers kwamen weliswaar meer richting en de buurt van de vijandelijke goal dan andersom, tot grote kansen leidde dat niet. Toch kwam Feyenoord/Excelsior na een kleine twintig minuten spelen op voorsprong. Uit een vrije trap, werd de bal tegen de touwen gekopt: 0-1. De Schapenkoppen waren niet van slag en kwamen er een aantal keer voetballend goed uit. Dit leidde tegen het einde van de eerste helft tot de gelijkmaker. Met een prima pass wist Oussama Yekhlef Bradley Pisas te bereiken, die met een bekeken schot over de keeper heen de 1-1 noteerde.

Halverwege de tweede helft kwamen de Rotterdammers opnieuw aan de leiding. Dat er aan de goal een overtreding vooraf ging, werd door de arbiter niet geconstateerd. Feyenoord/Excelsior drong aan, wat een aantal kansen opleverden, maar veelal bleef het bij schoten van afstand die ruim over of naast gingen. Daar tegenover kreeg FC Dordrecht wat kansjes. Op basis van het spelbeeld, zou een gelijkspel verdiend zijn. Uit een standaardsituatie viel de 2-2 uiteindelijk ook. Van net buiten de zestien meter was het aanvoerder Sebastiaan Kaal die het speltuig via de onderkant van de lat over de doellijn wist te krijgen.

Na de winst in de competitie op SC Excelsior, boekten de Dordtenaren tegen Feyenoord/Excelsior opnieuw een goed resultaat. Met vier punten uit twee bekerduels, is de kans op plaatsing voor de volgende ronde groot en ook zeker haalbaar.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.