Uitgelicht: jeugdduels Zaterdag 28 januari 2012

Op de laatste zaterdag van januari komen alle jeugdteams in actie. Alleen de C1 (Willem II/RKC speelt thuis), de A1 (Quick) en B1 (DHC) spelen op vreemde bodem.

Quick A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd gaat op bezoek in Den Haag om daar tegen Quick te gaan spelen. Vorige week zaterdag kwamen de Schapenkoppen niet in actie (de competitiewedstrijd tegen UVS werd afgelast), woensdag jongstleden wel. Op Sportpark Slobbengors in Papendrecht werd de plaatselijke VV met 4-0 geklopt. Hiermee verzekerden de Dordtenaren zich van een plaats in de derde ronde van de districtsbeker Zuid I. Terug naar de competitie. Daar bezet het team nog altijd de tweede plaats achter Fortuna Sittard. Quick bezet de zevende plaats met veertien gespeeld, zeventien punten. De voorsprong op de eerste degradatieplaats bedraagt negen punten en evenveel punten bedraagt de achterstand op de nummer vier Spartaan’20. Als we kijken naar de prestaties in thuiswedstrijden van Quick, dan valt daar de 6-0 zege op tegen SC Feyenoord. De overige zes duels op eigen veld eindigden in één overwinning, twee gelijke spelen en drie nederlagen. Eerder dit seizoen boekte FC Dordrecht A1 een eenvoudige 2-0 zege op Quick. Aanvang van het duel op het Quick-terrein – Nieuw Hanenburg is om 14.30 uur.

DHC B1-FC Dordrecht B1
Ook de B-jeugd speelt op vreemde bodem. Het team gaat op bezoek in Delft bij DHC waar eerder dit seizoen een BVO toernooi werd gewonnen. De Schapenkoppen die vorige week hun eerste duel in 2012 afgelast zagen worden, bezetten de derde plaats. De voorsprong op de nummers vier en vijf bedraagt vijf punten en ook nog eens met twee duels minder gespeeld. De achterstand op de nummers 1 en 2 is vijf punten, maar ook ten opzichte van die teams hebben de Dordtenaren twee wedstrijden minder gespeeld. DHC bezet op dit moment de zevende plaats met zeventien punten uit veertien gespeelde duels. DHC, dat doorgaans bekend staat om haar teams die een combinatie vertonen van fysieke kracht en voetballend vermogen, presteert dit seizoen thuis het best. Van de zeven duels in Delft werden er drie gewonnen, twee gelijkgespeeld en twee verloren. Eerder dit seizoen werd het in Dordrecht betrekkelijk eenvoudig 3-1. Zo makkelijk zal het deze keer vast niet gaan. De wedstrijd op Sportpark Brasserkade in Delft begint om 13.00 uur.

FC Dordrecht C1-Willem II/RKC C1
De C1 deed vorige week goede zaken bij de hervatting van de competitie. De uitwedstrijd bij concurrent Sportclub Excelsior werd namelijk met 2-1 gewonnen. Hierdoor maakten de Schapenkoppen de sprong weer naar plaats zeven. Willem II/RKC was een week voor kerst 2011 ook al de tegenstander. De wedstrijd ging toen met 4-0 verloren. En nu ligt er opnieuw een grote uitdaging voor de Dordtenaren die doorgaans tegen de sterke teams vooral voetballend veel laten zien. Willem II/RKC begon 2012 ook prima door met 2-0 te winnen van Feyenoord/Excelsior. Door de zege op de Rotterdammers, staan de Brabanders nu alleen aan kop in de competitie. Het team heeft na 13 wedstrijden 34 punten. Slechts 1 keer werd er verloren, 11 keer werd er al gewonnen dit seizoen. De enige keer dat Willem II/RKC een nederlaag leed was op vreemde bodem… Aftrap van het duel op het jeugdveld van FC Dordrecht, is om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.