Uitgelicht: jeugdduels Zaterdag 25 februari 2012

Alleen maar interessante wedstrijden staan er dit weekend op het programma voor de jeugdteams. De A1 en B1 halen in (A1 kan periodekampioen worden en B1 kan de koppositie op de ranglijst heroveren) en C1 gaat proberen een plaats af te dwingen bij de laatste vier in de jeugdcup.

FC Dordrecht A1-UVS A1
De A-jeugd ontvangt op eigen terrein UVS. Wordt de wedstrijd gewonnen, dan verzekeren de Schapenkoppen zich van de nacompetitie om promotie. De laatste wedstrijden van de 2e periode staan op het programma en die ranglijst wordt door FC Dordrecht A1 aangevoerd met 6 gespeeld, 13 punten. In de algehele stand staan de Dordtenaren op de tweede plaats. UVS doet het in de 2e periode ook goed en zou de periode zelfs nog kunnen winnen. Het team heeft in de periodestand 11 punten uit 6 wedstrijden. In de algehele stand vinden we UVS terug op de vijfde plaats met 22 punten uit 14 wedstrijden. Uit heeft UVS tot dusver alleen gewonnen bij Quick, maar dat de ploeg niet te onderschatten is, blijkt wel uit de goede serie die ze de laatste tijd neerzetten. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal om 14.30 uur beginnen.

FC Dordrecht B1-Excelsior Maassluis B1
Zonder goed te spelen voegden de B-junioren vorige week weer 3 punten toe aan het totaal. Door met 4-1 te winnen van Alexandria’66 werd er geklommen naar de tweede plaats van de ranglijst. De Schapenkoppen kunnen aan kop komen als ook de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis wordt omgezet in winst. FC Dordrecht B1 heeft momenteel 35 punten uit 14 duels, koploper Spijkenisse staat op 37 punten uit 15 duels en komt dit weekend niet in actie. Excelsior Maassluis bezet de negende plaats op de ranglijst en alhoewel het gat naar de plaatsen 10 en 11 groot is, is het team nog niet veilig. Waar FC Dordrecht B1 dit seizoen 6 van de 7 thuiswedstrijden won, daar won Excelsior Maassluis op vreemde bodem alleen van Alexandria’66. Aftrap op het jeugdveld van FC Dordrecht is om 12.00 uur.

Feyenoord/Excelsior C1-FC Dordrecht C1
Het jongste jeugdteam van FC Dordrecht gaat een derde poging wagen dit seizoen om Feyenoord/Excelsior te verslaan. Tweemaal eerder stonden beide teams dit seizoen tegenover elkaar en beide duels eindigden in een 2-2 gelijkspel (in Dordrecht voor de jeugdcup en op Varkenoord voor de competitie). Deze keer is de inzet opnieuw de jeugdcup waarin de Schapenkoppen zich knap hebben geplaatst voor de kwartfinale die dit weekend gespeeld wordt. Lukt het FC Dordrecht C1 om zich te scharen bij de laatste vier ploegen in de jeugdcup voor C-junioren? Kansloos zijn ze in ieder geval niet. In de voorgaande twee wedstrijden tegen Feyenoord/Excelsior deden de Dordtenaren absoluut niet onder voor de Rotterdammers. De wedstrijd op Varkenoord in Rotterdam begint om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.