Uitgelicht: jeugdduels Zaterdag 15 september 2012

De herfst lijkt zijn intrede gedaan te hebben, maar als het goed is, zou er morgen toch onder aardige weersomstandigheden gevoetbald moeten kunnen worden. De C1 (NAC Breda) en B1 (Spartaan’20) spelen op eigen terrein, A1 doet dit op vreemde bodem in Maastricht.

MVV A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd maakte de verre reis naar Maastricht waar MVV de tegenstander zal zijn. MVV en FC Dordrecht nemen het in deze competitie als enige twee BVO’s op tegen enkel amateurclubs. De start van de Schapenkoppen is goed met twee gespeeld, zes punten. Met deze score voert het team momenteel de ranglijst aan. MVV won de eerste wedstrijd met 2-1 van ZSV, maar ging vorige week onderuit bij Spartaan’20 (4-2). De Limburgers zullen ongetwijfeld gaan voor opnieuw een thuiszege. De Dordtenaren willen, naast het spelen van goed voetbal, natuurlijk de ongeslagen status vasthouden. Dat beloofd een boeiend duel te worden. De wedstrijd op Sportpark Klein Geusselt in Maastricht zal aanvangen om 15.00 uur.

FC Dordrecht B1-Spartaan’20 B1
De B-jeugd ontvangt op het eigen jeugdcomplex Spartaan’20. De Schapenkoppen hebben de eerste twee competitiewedstrijden gewonnen en zijn dus, net als de A-jeugd, nog zonder puntverlies. Alleen moeten ze op basis van het doelsaldo Barendrecht en VVV/Helmond Sport voor zich dulden op de ranglijst. In de voorbije wedstrijden speelden de Dordtenaren vooral een helft goed wat voldoende was voor de winst. De bezoekers uit Rotterdam begonnen de competitie goed met een 4-1 zege op Haaglandia. Vorige week werd er bij het sterke Spijkenisse met 2-1 verloren. Wedstrijden tussen FC Dordrecht en Spartaan’20 leveren altijd een boeiende strijd op. Dat zal deze keer ongetwijfeld niet anders zijn. Aftrap van de wedstrijd staat gepland voor 14.00 uur.

FC Dordrecht C1-NAC Breda C1
Het jongste jeugdelftal van FC Dordrecht speelt de thuiswedstrijd tegen NAC Breda. Beide teams stonden tijdens de voorbereiding al tegenover elkaar op het jeugdveld en toen wonnen de Schapenkoppen met 1-0. Naast tweemaal in competitieverband, komen beide teams elkaar ook tegen in bekerverband. De Dordtenaren herstelden zich vorige week in Maastricht goed van de ruime thuisnederlaag tegen Sparta Rotterdam tijdens de opening van het seizoen. MVV werd met 2-1 verslagen en in die wedstrijd toonde het team vooral veerkracht. NAC Breda is na twee duels nog ongeslagen. Thuis speelden de Brabanders gelijk tegen MVV, vorige week werd er gewonnen bij NEC/FC Oss (1-2). Het verschil tussen beide teams is dus maar een punt en allebei zullen ze voor de winst gaan om zodoende nog verder te kunnen stijgen op de ranglijst in de hoogste divisie voor C-junioren. Op papier dus een mooie krachtmeting voor beide teams. De wedstrijd op het jeugdveld begint om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.