Uitgelicht: jeugdduels Zaterdag 1 oktober 2011

Oktober staat voor de deur en ook de vijfde speelronde in de competitie voor alle jeugdteams. Geen voetbal dit weekend op het jeugdcomplex van FC Dordrecht, want alle teams spelen hun duel buitenshuis. Alhoewel vroeg in het seizoen, speelt de B1 nu al zijn eerste topper (Spijkenisse). A1 ontmoet De Treffers, C1 NEC/FC Oss.

De Treffers A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd speelt in Groesbeek tegen De Treffers. De Schapenkoppen hebben ook na vier wedstrijden nog de volle buit: twaalf punten. Dat het in de laatste wedstrijd tegen Quick allemaal wat minder was, deed niets af aan het feit dat er weer gewonnen werd. De Treffers snakt naar de eerste zege of in ieder geval een punt. Alle vier de duels gingen nog verloren voor de ploeg. Bovendien werd er nog maar een keer gescoord, terwijl er al vijftien doelpunten werden geincasseerd. Een wedstrijd die op papier natuurlijk gewonnen moet worden door de Dordtenaren. Maar met de laatste wedstrijd in het achterhoofd, is onderschatting de grootste valkuil. De wedstrijd op Sportpark Zuid in Groesbeek zal om 15.00 uur beginnen.

Spijkenisse B1-FC Dordrecht B1
Het is pas de vijfde competitieronde, maar de eerste topper voor de B-jeugd is aanstaande. Zelf zijn de Schapenkoppen de trotse koploper. Alle duels werden nog gewonnen en pas vorige week werd er voor het eerst een doelpunt geincasseerd. Spijkenisse hield de eerste drie speelrondes gelijke tred met FC Dordrecht, maar verloor vorige week op bezoek bij Haaglandia twee punten (4-4). Zodoende bezet Spijkenisse de tweede plaats met twee punten achterstand op de Dordtenaren. Opvallend is dat beide teams tot dusver vijftien goals hebben gemaakt. Op het eigen terrein, won Spijkenisse zijn twee tot nu toe gespeelde thuisduels. Een mooie uitdaging dus voor FC Dordrecht B1! Aanvang op het Sportpark Jaap Riedijk in Spijkenisse zal zijn om 13.45 uur.

NEC/FC Oss C1-FC Dordrecht C1
In de laatste twee officiele duels deed het jongste jeugdteam van FC Dordrecht goede zaken. In de competitie werd SC Excelsior verslagen, waarna er een paar dagen later verdienstelijk gelijk werd gespeeld in bekerverband tegen Feyenoord/Excelsior. In de competitie bezetten de Schapenkoppen de negende plaats met drie gespeeld, drie punten. NEC/FC Oss staat een plaatsje hoger en heeft ook drie punten uit drie wedstrijden. NEC/FC Oss opende de competiite sterk door SC Heerenveen/Emmen met 6-0 te verslaan. De laatste twee duels gingen echter verloren (Sparta Rotterdam, 0-4 en NAC Breda, 2-0). Beide teams zullen, als ze een blik werpen op de ranglijst, kansen zien op de tweede overwinning van het seizoen. De aftrap op Het Goffert complex De Eendracht in Nijmegen zal zijn om 12.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.