Uitgelicht: duels Zaterdag 8 oktober 2011

Vorig weekend speelden alle jeugdteams uit, nu spelen ze alle drie thuis. B1 opent de dag (SC Excelsior), gevolgd door C1 (MVV) en A1 sluit de dag af tegen Westlandia.

FC Dordrecht A1-Westlandia A1
De A-jeugd neemt het op tegen Westlandia. Na vijf speeldagen heeft het team de eerste plaats af moeten staan aan Fortuna Sittard, hetzij op doelsaldo. De Schapenkoppen kwamen vorige week niet verder dan een 1-1 gelijkspel bij het laaggeklasseerde De Treffers, de Limburgers wonnen met 9-2 van Westlandia, uitgerekend de tegenstander van FC Dordrecht dit weekend. Fortuna Sittard en FC Dordrecht hebben na vijf speelrondes dertien punten. Westlandia is de nummer negen. Gelijkspelen deden ze nog niet. De vijf tot nu toe gespeelde wedstrijden, leverden twee zeges op en drie nederlagen. Opvallend genoeg heeft Westlandia als nummer negen net zoveel doelpunten gemaakt als de nummer twee FC Dordrecht: veertien. Daartegenover staat dat ze er ook al zestien hebben geincasseerd. Als Westlandia wint, doen ze het meteen goed. Zowel De Treffers als UVS werden met 5-1 verslagen. Een geduchte tegenstander dus. De wedstrijd op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal om 14.30 uur beginnen.

FC Dordrecht B1-SC Excelsior B2
De B1 gaat de strijd aan met Sportclub Excelsior. De topper tegen Spijkenisse leverde vorige week een gelijkspel op zodat de Schapenkoppen hun eerste puntenverlies leden, maar nog wel de koploper zijn. De voorsprong op drie achtervolgers (Quick, Spijkenisse en SC Feyenoord) is twee punten, Haaglandia (de nummer vijf) en Spartaan’20
(de nummer zes) volgen op drie punten achterstand. Omdat er ook tegen Spijkenisse weer veel kansen werden gecreeerd, blijft het vetrouwen groot bij de Dordtenaren. Dat vertrouwen zal minder zijn bij SC Excelsior. Alle vijf de duels gingen namelijk nog verloren voor de Rotterdammers en er werd nog maar twee keer gescoord. Op basis van een slechter doelsaldo, houd SC Excelsior alleen nog ASWH onder zich op de ranglijst. De wedstrijd op het jeugdveld zal al om 10.00 uur beginnen.

FC Dordrecht C1-MVV C1
De jongste jeugd neemt het op tegen MVV. Slecht gaat het niet met C1 in de hoogste afdeling, maar er had tot nu toe meer ingezeten dan de negende plaats en de vier punten die werden behaald. Zo werd er vorige week bij NEC/FC Oss een 2-0 voorsprong weggegeven. De wedstrijd eindigde in 2-2. Over het algemeen laten de Schapenkoppen
goed voetbal zien en komen ze tot de nodige kansen. MVV staat op de zesde plaats met zeven punten uit vier duels. Het bezoek aan Dordrecht, wordt voor de Limburgers pas het tweede duel op vreemde bodem dit seizoen. Van de voorgaande vier wedstrijden, werden er namelijk drie thuisgespeeld. De enige tot nu toe gespeelde uitwedstrijd was bij SC Heerenveen/Emmen en eindigde in 3-3. Opnieuw een boeiende wedstrijd op papier voor de C1, die om 12.00 uur zal beginnen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.