Uitgelicht: duels Zaterdag 7 mei 2011

Dit weekend worden alweer de laatste competitieduels gespeeld. De A1 en C1 spelen thuis tegen SC Feyenoord, B1 uit bij Westlandia. De belangen zijn groot. C1 heeft het helemaal in eigen hand en kan kampioen worden, B1 niet meer, maar kampioen worden kan nog steeds…

FC Dordrecht A1-SC Feyenoord A1
De A-junioren sluiten de competitie af met een thuisduel tegen de amateurs van Feyenoord. Beide teams hebben 24 punten uit 19 duels en het hoogst haalbare nu nog is plaats vier. En hier gaan de Schapenkoppen dan ook vol voor. Want na een moeilijk seizoen hebben ze de laatste tijd veel punten gepakt en de ploeg wil er een mooi einde van maken. De ploegen op de plaatsen vier tot en met acht staan allemaal dicht bij elkaar. Zo kan het gebeuren dat FC Dordrecht, maar ook SC Feyenoord, zomaar nog achtste wordt. Aftrap van het duel in Dordrecht is om 14.30 uur.

Westlandia B1-FC Dordrecht B1
In Naaldwijk hebben de B-junioren nog een kans om kampioen te worden, maar dan zijn ze wel afhankelijk van wat er gebeurd in Den Haag. Door de nederlaag twee weken geleden bij SVVSMC, heeft het team het kampioenschap namelijk niet meer in eigen hand. ADO Den Haag gaat aan kop met 50 punten, FC Dordrecht volgt op plaats twee met 49 punten. De Dordtenaren moeten winnen van Westlandia en ADO mag niet winnen (thuis tegen UVS). Westlandia is zo goed als zeker gedegradeerd. Op dit moment staan ze elfde, een plaats die rechtstreekse degradatie betekent aan het einde van de rit. Bij winst op FC Dordrecht, kunnen ze in punten gelijk komen met SVVSMC (dat dan wel moet verliezen) maar het doelsaldo van Westlandia is vele malen slechter dan dat van SVVSMC. Zo kreeg Westlandia dit seizoen al 89 tegentreffers te verwerken. Eerder dit seizoen won Dordt met liefst 8-2 van Westlandia. Aftrap op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk zal zijn om 12.00 uur.

FC Dordrecht C1-SC Feyenoord C1
Thuis tegen SC Feyenoord kunnen de C-junioren de kroon op het werk zetten. Bij een overwinning is het team sowieso kampioen. Als je aan kop staat, de meeste keren hebt gewonnen, de meeste punten hebt, de meeste goals voor en de minste tegen, dan verdien je het ook, maar het karwei moet nog wel even afgemaakt worden. SC Feyenoord bezet momenteel de vierde plaats op de ranglijst. Zakken kunnen de Rotterdammers nog wel, stijgen niet meer. De achterstand op de nummer drie Haaglandia bedraagt namelijk zeven punten. Als we naar de uitslagen kijken, dan zal het niet zomaar een gedane zaak zijn. SC Feyenoord won dit seizoen namelijk bij Alphense Boys, Cortgene/JVOZ, Haaglandia en Spijkenisse. Geen misselijke tegenstanders… Het duel op het jeugdveld zal beginnen om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.