Uitgelicht: duels Zaterdag 5 november 2011

De jeugdteams van FC Dordrecht gaan alweer de derde competitiemaand in. Het weer is nog altijd goed en de velden liggen er prima bij. Dit weekend spelen de A1 (TOP) en B1 (UVS) thuis en gaat de C1 op bezoek bij Feyenoord/Excelsior.

FC Dordrecht A1-TOP A1

De Schapenkoppen nemen het in eigen huis op tegen TOP. Na de tweede nederlaag op rij in de competitie, is het team nu afgehaakt in de strijd om de titel. De achterstand op koploper Fortuna Sittard bedraagt momenteel zes punten. De voorsprong op de nummer zes is slechts drie punten, daarom moet er gewonnen worden om bovenin mee te blijven draaien. FC Dordrecht heeft thuis een goede reeks neergezet. Alleen van Fortuna Sittard werd er verloren. TOP bezet na acht wedstrijden de laatste plaats. Voluit staat de club voor “Tot Ons Plezier”, maar zoveel plezier zullen ze momenteel niet beleven aan het competitieverloop. TOP wist alleen te winnen van Quick, de zeven overige duels gingen verloren. Voorlopig staan de Brabanders nog niet vast op de onderste plaats. De acherstand op de nummers elf en tien bedraagt slechts een punt. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal gaan beginnen om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-UVS B1

De B-jeugd speelt opnieuw thuis, ditmaal is UVS de tegenstander. De Schapenkoppen gingen vorige week voor het eerst in de competitie onderuit. Haaglandia won in Dordrecht met 2-0. Wat betreft de stand was het een nederlaag met niet al te veel gevolgen. Spijkenisse kwam dichterbij, Haaglandia heeft nu evenveel punten, maar FC Dordrecht gaat nog wel aan kop. UVS bezet momenteel de elfde plaats. De ploeg uit Leiden wist in de acht tot nu toe gespeelde duels alleen SC Excelsior te verslaan. UVS mag dan bijna onderaan staan, met het scorend vermogen zit het beter dan verschillende clubs in de buurt van UVS. Van de ploegen die op de plaatsen negen tot en met twaalf staan, heeft UVS het meest gescoord. UVS maakte ook maar twee goals minder dan de nummer vier Spartaan’20. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal om 12.00 uur beginnen.

Feyenoord/Excelsior C1-FC Dordrecht C1

De jongste jeugd gaat op bezoek bij Feyenoord/Excelsior. De Schapenkoppen lieten het vorig weekend voor rust liggen waardoor er bij VVV/Helmond Sport met 2-0 werd verloren. Ook na vorige week bezetten de Schapenkoppen de negende positie op de ranglijst. Feyenoord/Excelsior is de koploper. Alleen VVV/Helmond Sport wist de Rotterdammers een puntje af te snoepen, de overige zes duels werden allemaal gewonnen door Feyenoord/Excelsior, verliezen deden ze nog niet. In bekerverband wisten de Dordtenaren in september heel knap gelijk te spelen tegen Feyenoord/Excelsior, een resultaat dat nog verdiend was ook. In de competitie zijn de Rotterdammers echter “de te kloppen ploeg”. Vooral de resultaten in eigen huis zijn indrukwekkend. PSV werd met 4-2 verslagen, het sterke Willem II/RKC met liefst 9-1, stadsgenoot Sparta Rotterdam moest er met 6-1 aan geloven en SC Heerenveen/Emmen werd met een nederlaag van 10-0 naar huis gestuurd. De aftrap op Sportcomplex Varkenoord zal zijn om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.