Uitgelicht: duels Zaterdag 3 maart 2012

In het eerste competitieweekend van maart 2012 staan er verre uitwedstrijden op het programma voor de A1 (Fortuna Sittard) en C1 (MVV) en speelt de B1 thuis (Spartaan’20).

Fortuna Sittard A1-FC Dordrecht A1
Na het binnenhalen van de tweede periodetitel, waardoor de A-jeugd sowieso verzekerd is van deelname aan de nacompetitie om promotie, staat nu de volgende uitdaging op het programma: het gat met koploper Fortuna Sittard verkleinen tot twee punten. Het kan morgen in Sittard, want daar staan beide teams dan in een rechtstreeks duel tegenover elkaar. De Limburgers verloren twee van de vijftien duels, de Schapenkoppen verloren drie keer deze competitie. Waar FC Dordrecht de minst gepasseerde defensie heeft van beide teams, daar valt vooral op dat Fortuna Sittard veel meer heeft gescoord dan de Dordtenaren (70 doelpunten om 46 doelpunten). Zo eindigde Fortuna Sittard-TOP in 12-0, werd de thuiswedstrijd tegen AFC met 7-2 gewonnen en verloor het team in een doelpuntrijk duel tegen SC Feyenoord (4-4) twee punten. Dat was dan ook het enige smetje, want alle andere thuisduels werden gewonnen. Behoudens de thuisnederlaag tegen AFC, zijn de Schapenkoppen bezig aan een goede serie. En deze willen ze natuurlijk graag voortzetten. Eerder dit seizoen eindigde deze confrontatie in 1-3 voor Fortuna Sittard. Aanvang morgen op het Euregionaal Sportcentrum in Sittard zal zijn om 15.00 uur.

FC Dordrecht B1-Spartaan’20 B1
De B-jeugd nestelde zich vorig weekend weer aan kop van de ranglijst. De inhaalwedstrijd tegen Excelsior Maassluis werd met 4-1 gewonnen, een week daarvoor werd de inhaalwedstrijd tegen Alexandria’66 met precies dezelfde cijfers gewonnen. In de stand hebben de Schapenkoppen nu een punt voorsprong op de nummer twee Spijkenisse (over twee weken de tegenstander) en vier punten voorsprong op de nummer drie Haaglandia. Spartaan’20 deed de eerste weken bovenin mee, maar haakte daarna af in de strijd om de koppositie. Maar het team staat nog wel keurig vierde, de achterstand op FC Dordrecht B1 is wel al elf punten. Waar de Dordtenaren op eigen veld nog maar één keer verloren, daar won Spartaan’20 buitenshuis slechts twee keer. Eerder dit seizoen won FC Dordrecht in Rotterdam met 3-0. Aanvang op het jeugdveld van FC Dordrecht zal zijn om 12.00 uur.

MVV C1-FC Dordrecht C1
De C-jeugd maakt de lange reis naar Maastricht voor het competitietreffen met MVV. De Schapenkoppen werden vorige week uitgeschakeld in de beker door Feyenoord/Excelsior, waardoor de focus nu volledig op de competitie gericht kan worden. In de competitie doet het team het gewoon goed. Op dit moment wordt de achtste plaats bezet met zestien punten uit vijftien duels. De voorsprong op de degradatieplaatsen is al behoorlijk, terwijl het team pas voor het eerst sinds het bestaan van de jeugdopleiding van FC Dordrecht op het hoogste niveau speelt. MVV staat zevende en heeft een puntje meer dan de Dordtenaren. Een belangrijke wedstrijd dus! MVV presteert op eigen veld wisselvallig. Drie keer werd er gewonnen, maar ook drie keer verloren, terwijl de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam eindigde zoals die begon: 0-0. De Schapenkoppen zullen graag sportieve revanche willen nemen. Eerder dit seizoen stonden ze namelijk met 2-0 voor tegen MVV, maar werd het toch nog 2-2. De aftrap op Sportpark De Geusselt zal zijn om 14.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.