Uitgelicht: duels Zaterdag 29 januari 2011

A1 speelt thuis en ontvangt hekkensluiter SC NEC, de B-jeugd neemt het in de sleutelstad op tegen UVS en de C1 speelt de topper bij Spartaan’20.

FC Dordrecht A1-SC NEC A1

De Schapenkoppen spelen tegen de amateurs van NEC hun eerste thuisduel in de competitie van 2011. De hervatting van de competitie vorige week bij Leonidas leverde een valse start op voor de Schapenkoppen. Momenteel staat het team op de zesde plaats. Sportclub NEC sluit de rij en won nog maar één keer (Union werd in eigen huis met 3-2 geklopt). De heenwedstrijd eerder dit seizoen in Nijmegen leverde een 3-1 zege op voor FC Dordrecht. Aftrap van de return in Dordrecht op het jeugdveld, zal zijn om 14.30 uur.

UVS B1-FC Dordrecht B1

De B-jeugd van FC Dordrecht kwam vorige week goed uit de startblokken bij de hervatting van de competitie. Er werd gewonnen van Alexandria’66 en omdat de nummers 1 t/m 3 allemaal niet wonnen, deden de Schapenkoppen bovendien goede zaken. Nu is het zaak om deze lijn door te trekken. De B1 staat op de vierde plaats met een punt minder dan de nummers twee en drie en vier punten minder dan de nummer één. Maar op al deze teams hebben de Dordtenaren nog een duel te goed. UVS bezet momenteel de zevende plaats met zestien punten uit twaalf duels. De editie in Dordrecht eerder dit seizoen was doelpuntrijk. FC Dordrecht B1 won toen met 5-3. Aanvang op het UVS terrein – Kikkerpolder – zal zijn om 12.15 uur.

Spartaan’20 C1-FC Dordrecht C1

Er zijn van die duels waar je weken naar uit kunt kijken. Zo’n wedstrijd speelt de C1 tegen Spartaan’20. Het is namlijk de topper in de competitie tussen de nummers 1 en 2. Aangezien de nummer drie Haaglandia momenteel al acht punten achterstaat op FC Dordrecht en dertien op koploper Spartaan, is het wel duidelijk welke teams er in deze competitie met kop en schouders bovenuit steken. Zowel Spartaan’20 als FC Dordrecht verloren nog niet tot nu toe. Voor de Rotterdammers dus zaak om Dordt te verslaan en de koppositie te verstevigen, voor de Schapenkoppen zaak om Spartaan te verslaan en zo met nog een duel te goed ten opzichte van Spartaan, dichter bij de eerste plaats te komen. De heenwedstrijd eerder dit seizoen in Dordrecht eindigde onbeslist: 2-2. De wedstrijd morgen op het terrein van Spartaan’20 aan de Oldegaarde in Rotterdam, zal beginnen om 11.45 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.