Uitgelicht: duels Zaterdag 26 november 2011

Dit weekend komen alle jeugdteams weer in actie, maar niet in competitieverband. De A1 speelt vriendschappelijk (Argon) en de B1 (GJS) en C1 (NAC Breda) in bekerverband.

FC Dordrecht A1-Argon A1

De A-junioren oefenen tegen Argon. Omdat het team geen inhaalduel hoeft te spelen en is vrijgeloot voor de volgende bekerronde die dit weekend wordt afgewerkt, is deze oefenwedstrijd gepland. De tegenstander uit Mijdrecht speelt in de eerste divisie en bezet daar momenteel de zevende plaats met tien gespeeld, dertien punten. De achterstand op koloper FC Zwolle is veertien punten, maar ze hebben ook een voorsprong van dertien punten om de nummer laatst. Begin augustus troffen beide teams elkaar ook. Dat was toen in de voorbereiding en Argon zou met 3-1 winnen. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal starten om 14.30 uur.

GJS B1-FC Dordrecht B1

De B-jeugd speelt de eerste wedstrijd in de knock-out fase van het bekertoernooi. De Schapenkoppen kwamen de bekerpoule gemakkelijk door. Van EBOH werd met 9-0 gewonnen en Oranje Wit werd met 7-1 aan de kant gezet. Ook GJS won al haar duels in de bekerpoule en plaatste zich als groepswinnaar voor de volgende ronde. Achtereenvolgens Papendrecht B1 (4-0), Theole B2 (4-2) en De Alblas B1 (3-2) werden verslagen. In competitieverband komt GJS uit in de derde divisie. Ze bezetten daar momenteel de tiende plaats en alhoewel de voorsprong op de nummer laatst twaalf punten bedraagt, hebben ze slechts een puntje voorsprong op de nummer elf VELO. Maar goed, de competitie laten we dus even voor wat het is, we gaan bekeren. Op papier is dit natuurlijk een verplicht nummertje voor de Dordtenaren. Maar de wedstrijd moet nog wel even gewonnen worden en het blijft bekervoetbal. Aanvang op Sportpark Dalem zal zijn om 11.15 uur.

FC Dordrecht C1-NAC Breda C1

De C1 ontvangt voor de tweede keer dit seizoen NAC Breda. Begin september waren de Brabanders de tegenstander in competitieverband, nu zijn ze dat in bekerverband. De Schapenkoppen hebben het tot dusver keurig gedaan in de bekerpoule. Uit bij SC Excelsior werd er gewonnen met 3-1 en Feyenoord/Excelsior werd thuis op 2-2 gehouden. Momenteel bezet FC Dordrecht de tweede plaats in de bekerpoule met vier punten uit twee duels. Het doelsaldo van Feyenoord/Excelsior, dat ook vier punten uit twee duels heeft, is net iets beter en daarom gaan de Rotterdammers aan de leiding. NAC Breda verloor de voorgaande twee bekerduels en is kansloos voor de volgende ronde. Uit bij Feyenoord/Excelsior verloren de Brabanders met 3-0, thuis tegen SC Excelsior werd het 1-2. De Dordtenaren hebben nog kans om de volgende ronde te halen. De groepswinnaars plus de twee beste nummers twee van alle poules (in totaal zes) gaan door naar de loting voor de kwartfinales. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal om 12.00 uur beginnen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.