Uitgelicht: duels Zaterdag 26 februari 2011

Opnieuw staat er een inhaalweekend voor de deur. Terwijl de A-jeugd vrij is, komen de B1 (thuis tegen SVVSMC) en de C1 (op bezoek bij Alphense Boys) wel in actie.

FC Dordrecht B1-SVVSMC B1

De B-jeugd neemt het op tegen SVVSMC. In 2011 wisten de Schapenkoppen al hun duels nog om te zetten in winst, zo ook de lastige uitwedstrijd van vorige week bij Haaglandia. Omdat zowel de nummer twee (ADO Den Haag) als de koploper (SC Feyenoord) dit weekend niet in actie komen, kunnen de Dordtenaren bij een zege de koppositie grijpen.
De bezoekers uit Schiedam bezetten de elfde plaats. In veertien competitieduels kwamen ze pas twee keer tot winst: thuis tegen Sarto werd een 4-3 zege geboekt, uit bij DHC werd het 1-2. Terwijl SVVSMC verder al hun uitduels verloor, daar wonnen de Schapenkoppen tot nu toe nog al hun thuisduels. Het is echter zaak voor FC Dordrecht dat alle neuzen dezelfde kant op blijven staan. De ploeg draait prima, maar iedere verslapping zou zomaar eens kunnen leiden tot averij in de strijd om het kampioenschap. Het is overigens pas de eerste keer dat beide teams elkaar treffen dit seizoen. Aanvang op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal zijn om 12.30 uur.

Alphense Boys C1-FC Dordrecht C1

Voor de tweede keer dit seizoen reist de C1 af naar Alphen aan den Rijn. Eerder werd daar al tegen ARC gespeeld, en nu moeten de Schapenkoppen het opnemen tegen Alphense Boys, dat op een steenworp afstand ligt van het complex van ARC. Het jongste jeugdelftal van FC Dordrecht deed vorige week goede zaken. Het walste zelf over JEKA heen met 13-0, terwijl concurrent Spartaan’20 thuis op 1-1 bleef steken tegen Cortgene/JVOZ. Door de resultaten van de voorbije zaterdag kunnen de Dordtenaren, als ze al hun inhaalduels winnen, de achterstand op Spartaan’20 verkleinen tot drie punten en dan ligt de strijd om het kampioenschap weer open. Alphense Boys bezet op dit moment de zesde plaats. In de middenmoot staat alles dicht bij elkaar. Een aantal zeges op rij kan een opmars richting plaats vier betekenen, een aantal keer op rij punt(en)verlies, kan zomaar eens een achtste plaats tot gevolg hebben. Dat Alphense Boys een niet te onderschatten tegenstander is, blijkt wel uit de resultaten. Van alle zeven thuisduels, werden er maar twee verloren. Cortgene/JVOZ werd met een nederlaag van liefst 6-0 weer naar Zeeland gestuurd en ook van het sterke Spijkenisse werd met 3-2 gewonnen. Op de eerste speeldag van dit seizoen stonden FC Dordrecht en Alphense Boys tegenover elkaar aan De Krommedijk. Het werd toen 1-0. Aanvang van deze editie op Sportpark De Bijlen in Alphen aan den Rijn zal zijn om 13.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.