Uitgelicht: duels Zaterdag 24 maart 2012

Alleen maar uitwedstrijden dit weekend voor de jeugdteams van FC Dordrecht. A1 speelt in Naaldwijk tegen Westlandia, B1 in Rotterdam tegen SC Excelsior en C1 in Eindhoven tegen PSV.

Westlandia A1-FC Dordrecht A1
Onverwacht kroop de A1 vorige week weer dichterbij de koploper Fortuna Sittard. Niet onverwacht was de winst van de Schapenkoppen op De Treffers, wel het puntenverlies op eigen veld van de Limburgers tegen Westlandia, de tegenstander voor dit weekend van FC Dordrecht. De achterstand van de Dordtenaren op Fortuna Sittard is nu weer teruggebracht naar drie punten. Tussen Fortuna en Dordt staat nog VVV/Helmond Sport dat een punt meer heeft dan Dordt en twee punten minder dan Fortuna. Westlandia nam vorige week dus knap een punt mee uit Sittard, de thuiswedstrijd tegen Fortuna verloren ze nog met 2-9. Westlandia staat op de tiende plaats maar het gat naar de twee degradatieplaatsen bedraagt tien punten als hekkensluiter TOP zijn inhaalduel weet te winnen. Met nog vier duels te gaan is het voor Westlandia een kwestie van tijd eer bekend zal zijn dat ze in ieder geval niet rechtstreeks zullen degraderen. Eerder dit seizoen eindigde FC Dordrecht-Westlandia in 6-1, de Schapenkoppen zullen echter op hun hoede moeten zijn. We een punt pakt op bezoek bij de koploper, kan ook stunten thuis tegen de nummer drie. De wedstrijd op Sportpark De Hoge Bomen in Naaldwijk zal om 14.30 uur beginnen.

SC Excelsior B2-FC Dordrecht B1
De Schapenkoppen hebben prima weekenden achter de rug. Achtereenvolgens werden de nummer vier Spartaan’20, de nummer drie Haaglandia en de nummer twee Spijkenisse verslagen. Het gat met Spijkenisse is nu vier punten, dat met Haaglandia al negen punten. Maar scherpte blijft vereist, er volgen nog een aantal duels in de competitie. De tegenstander van dit weekend is SC Excelsior dat op de zesde plaats staat. De laatste twee weken hebben de Kralingers goede resultaten geboekt. Stadsgenoot SC Feyenoord werd met 5-2 verslagen en vorige week werd er bij de nummer drie Haaglandia een verdienstelijk gelijkspel behaald (1-1). Op eigen terrein doet Sportclub Excelsior het goed. Vijf van de negen duels werden gewonnen en dit gebeurde over het algemeen met drie doelpunten verschil. Thuis wisten de Dordtenaren met 5-2 te winnen van SC Excelsior, op voorhand lijkt een dergelijke uitslag er nu niet in te zitten, of wel? Aanvang op Sportpark Woudestein in Rotterdam is om 12.30 uur.

PSV C1-FC Dordrecht C1
De C-jeugd speelt de uitwedstrijd tegen PSV. De voorbije weken gaven de Schapenkoppen tot twee keer toe een wedstrijd in de laatste fase uit handen. Vorige week leed het team op eigen veld tegen NEC/FC Oss de eerste nederlaag van 2012. Inmiddels is FC Dordrecht gezakt naar plaats tien, maar de voorsprong op de degradatieplaatsen is nog altijd groot. PSV heeft het kampioenschap nog helemaal in eigen hand. Momenteel staat de ploeg op de tweede plek met drie punten achterstand op koploper Willem II/RKC. PSV heeft echter tenopzichte van Willem II/RKC nog een duel tegoed. In theorie kan PSV dus naast de concurrent uit Tilburg komen. Met 65 gemaakte doelpunten weet PSV alleen Feyenoord/Excelsior boven zich als het gaat om het team met de meeste gemaakte goals. Thuis tegen hekkensluiter SC Heerenveen/Emmen schoot PSV uit haar slof (12-0). Eerder dit seizoen wonnen de Brabanders met 3-0 in Dordrecht. Die stand was destijds bij rust al bereikt. Deze editie op De Herdgang in Eindhoven begint om 13.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.