Uitgelicht: duels Zaterdag 22 oktober 2011

Dit weekend spelen de A1 en B1 hun laatste pouleduels in bekerverband. De C1 komt gewoon uit voor de competitie en speelt tegen PSV. Alle teams spelen hun wedstrijden thuis.

FC Dordrecht A1-Oranje Wit A2
In de derde- en laatste poulewedstrijd in het bekertoernooi van het district Zuid I, ontvangt de A-jeugd stadsgenoot Oranje Wit A2. Door twee grote zeges in de voorgaande poulewedstrijden (Groot-Ammers werd met 8-1 verslagen en Dubbeldam met 10-0), gaan de Schapenkoppen aan de leiding met zes punten uit twee duels en een doelsaldo van plus zeventien. Het moet wel heel raar gaan lopen wil FC Dordrecht de eerste plaats nog uit handen geven en uitgeschakeld worden voor het vervolg van het bekertoernooi. Oranje Wit bezet in de poule de derde plaats met een punt uit twee duels. Zei kunnen in ieder geval al niet meer verder gaan in het toernooi en spelen op het jeugdcomplex van FC Dordrecht om “des keizers baard”. Aanvang zal zijn om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-Oranje Wit B2
De wedstrijd van de B-jeugd kent een aantal overeenkomsten met die van de A-jeugd. Want ook de B1 speelt zijn laatste pouleduel in bekerverband en ook hier is Oranje Wit de tegenstander. Aangezien er in de bekerpoule naast FC Dordrecht B1, maar twee teams zitten, spelen alle teams maar twee duels. EBOH staat onderaan en kan zich niet meer kwalificeren, FC Dordrecht (won eerder van EBOH met 9-0) en Oranje Wit (won op papier met 1-0 van EBOH nadat de wedstrijd eerder gestaakt was en niet meer uitgespeeld werd)staan allebei op drie punten na een wedstrijd. De winnaar van de wedstrijd van morgen gaat naar de volgende ronde. Aanvang op het jeugdcomplex van FC Dordrecht is om 10.00 uur.

FC Dordrecht C1-PSV C1
De C-jeugd speelt gewoon in competitieverband en ontvangt op het eigen jeugdcomplex PSV. Het verhaal van de C1 is bekend. Het team heeft tot nog toe in alle duels minstens een helft goed voetbal laten zien en staat met “vijf uit vijf” eigenlijk te laag op de ranglijst. PSV verloor haar eerste twee duels in de competitie, maar herpakte zich daarna door uit de laaste drie duels negen punten te pakken. Inmiddels zijn de Brabanders opgeklommen naar de vijfde plaats. In de voorgaande speelronde wonnen ze nog knap met 4-1 bij Sparta Rotterdam. Deze wedstrijd zal voor de Schapenkoppen een zware beproeving worden. Maar hoe groot en goed PSV ook mag zijn, kansloos ben je nooit. En wie wil er nou niet op maandagochtend tegen zijn klasgenootjes kunnen zeggen dat hij PSV verslagen heeft? De wedstrijd zal beginnen om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.