Uitgelicht: duels zaterdag 22 januari 2011

De jeugdteams van FC Dordrecht hervatten hun competitie weer! De A1 en C1 doen dit op vreemde bodem, de B1 speelt op eigen veld.

Leonidas A1-FC Dordrecht A1

De A-junioren gaan op bezoek bij Leonidas. Waar de Schapenkoppen momenteel een plaats in de middenmoot bezetten, daar staan de Rotterdammers op de tiende plaats. Dat valt wat tegen voor een ploeg die normaal gesproken toch altijd wel bovenin te vinden is. Op dit moment boekte Leonidas nog maar één zege. Ze deden dat op bezoek bij SC NEC. Na de winterstop zijn de Dordtenaren weer hard gaan trainen om zo goed mogelijk voorbereid te zijn op de tweede seizoenshelft. De heenwedstrijd tussen FC Dordrecht en Leonidas, eerder dit seizoen in Dordrecht, eindigde overigens in 2-2. Het duel op het Sportpark van Leonidas zal morgen om 13.00 uur beginnen.

FC Dordrecht B1-Alexandria’66 B1

De B-jeugd hervat de competitie met een thuiswedstrijd tegen Alexandria’66. Het is het duel tussen de nummers vier en zes in de competitie. De Schapenkoppen zijn met frisse moed uit de winterstop gekomen en werkten in voorbereiding op de tweede seizoenshelft liefst vier oefenduels af die allemaal zo hun nut hadden. In de competitie is er nog van alles mogelijk. De nummers 1 t/m 4 staan niet ver bij elkaar vandaan. Alexandria’66 voetbalde voor de winterstop in 11 duels 15 punten bij elkaar. De Rotterdammers moeten het vooral hebben van thuisduels. Op eigen terrein bleven ze in vier van de zes duels ongeslagen, op vreemde bodem wonnen ze pas één keer. Het duel op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal om 12.30 uur beginnen.

Cortgene/JVOZ C1-FC Dordrecht C1

De C-junioren hebben bij aanvang van de tweede seizoenshelft meteen de langste reis voor de boeg. In Zeeland is Cortgene/JVOZ de tegenstander. In de competitie bezetten de Dordtenaren de tweede plaats met twee punten minder dan koploper Spartaan’20. In het nieuwe jaar gaven de jongens hun visitekaartje af door op een sterk bezet toernooi in Culemborg vol BVO’s, keurig vierde te worden. En ook vorige week op bezoek bij eerste divisionist ADO Den Haag, kon FC Dordrecht prima mee. Wat dat betreft wordt er met vertrouwen toegewerkt naar Cortgene/JVOZ. De Zeeuwen bezetten momenteel de vierde plaats op de ranglijst. Vijf keer was er winst en vier keer werd er verloren. Gelijkspelen deden ze nog niet. Aan de eigen Galgendijk kan JVOZ prima resultaten overleggen. Vier van de vijf thuisduels werden namelijk gewonnen. De Schapenkoppen zullen al vroeg op pad gaan, want de aftrap van de wedstrijd is om 10.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.