Uitgelicht: duels Zaterdag 19 november 2011

Dit weekend staat er weer van alles op het spel voor de jeugdteams. De A1 wil weer tweede worden, de B1 wil de koppositie terug en C1 wil weg van de onderste plaatsen in hun competiite. A1 (Spartaan’20) en B1 (SC Feyenoord) spelen thuis, C1 maakt de reis naar Emmen en speelt uit tegen SC Heerenveen/Emmen.

FC Dordrecht A1-Spartaan’20 A1

Opnieuw speelt de A-jeugd een topper. Zelf staat de ploeg derde met twintig punten, tegenstander Spartaan’20 is de nummer twee met twee punten meer. Bij winst heroveren de Schapenkoppen de tweede plaats in de competitie. De honger naar een goed resultaat zal groot zijn, vorige week hadden er immers goede zaken gedaan kunnen worden, maar dat gebeurde niet. Koploper Fortuna Sittard leed namelijk zijn eerste nederlaag, maar FC Dordrecht kwam slechts een puntje dichterbij door met 1-1 gelijk te spelen bij SC Feyenoord. Met elf tegengoals hebben de Dordtenaren nog altijd de minst gepasseerde defensie van de competitie. Op eigen terrein ging alleen de wedstrijd tegen Fortuna Sittard verloren, van MVV, Quick, TOP en Westlandia werd gewonnen. Spartaan’20 verloor de uitwedstrijden tegen Fortuna en UVS nipt, van AFC, De Treffers en TOP werd buitenshuis gewonnen. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal om 14.30 uur beginnen.

FC Dordrecht B1-SC Feyenoord B1

Ook de B-jeugd speelt thuis. Zei nemen het op tegen Sportclub Feyenoord. De Schapenkoppen moeten de eerste plaats weer zien terug te veroveren, want die raakten ze vorige week kwijt na het gelijke spel bij Quick (1-1). De achterstand op koploper Haaglandia bedraagt twee punten, die op de nummer twee Spijkenisse een puntje. Net als de A-jeugd heeft ook FC Dordrecht B1 van alle clubs in de competitie de minste tegentreffers en presteren ze thuis sterk. Van Haaglandia werd verloren, de overige vier thuisduels werden gewonnen. SC Feyenoord bezet de zevende plaats met tien gespeeld, twaalf punten. De Rotterdammers presteren juist op vreemde bodem het best. De wedstrijd bij Spartaan’20 ging flink verloren, maar tegen Spijkenisse en UVS werd het gelijk en van Alexandria’66 en Excelsior Maassluis werd gewonnen. De Rijnmondderby op het jeugdveld van FC Dordrecht, zal aanvangen om 12.00 uur.

SC Heerenveen/Emmen C2-FC Dordrecht C1

Opnieuw speelt de C1 een hele belangrijke wedstrijd. Om weg te komen van de onderste plaatsen is een goed resultaat in Drenthe tegen SC Heerenveen/Emmen gewenst. Dat goede resultaat bleef vorige week uit zodat de Schapenkoppen nu gezakt zijn naar plaats tien. Nog altijd is de afstand naar plaats zeven niet groot, maar je kan alleen maar naar boven kijken als je zelf wint. FC Dordrecht en hekkensluiter SC Heerenveen/Emmen hebben een ding gemeen: beiden kwamen ze maar een keer tot winst tot nog toe. FC Dordrecht versloeg thuis SC Excelsior, SC Heerenveen/Emmen was op eigen terrein te sterk voor FC Den Bosch. De nummer twaalf maakt niet bepaald een fijn seizoen door. Met zeven gemaakte goals zijn ze de minst scorende ploeg in de competitie en met achtenveertig tegentreffers hebben ze tevens de meest gepasseerde defensie. Hoe dan ook: het verschil tussen beide teams is slechts twee punten en allebei zullen ze de kansen ruiken en de mouwen opstropen. De wedstrijd op Sportpark Meerdijk zal beginnen om 14.30 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.