Uitgelicht: duels Zaterdag 19 maart 2011

Dit weekend komen wederom alle jeugdteams in actie met als inzet de competitie. De A1 (MVV) en C1 (Sparta AV) spelen thuis, de B-jeugd gaat op bezoek bij SC Feyenoord.

FC Dordrecht A1-MVV A1

Op eigen veld speelt de A-jeugd tegen een mede-BVO in de competitie, MVV. De Schapenkoppen kregen vorige week in de uitwedstrijd tegen De Treffers vele kansen, maar wisten desondanks niet te winnen. Op dit moment staat het elftal op de zesde plaats. MVV bezet de derde plaats. De afstand naar de nummers één en twee is dermate groot dat een plaats bij de eerste drie het hoogst haalbare zal zijn voor de Limburgers. Wat opvalt aan MVV is dat ze uit veel scoren en al een aantal keer een opmerkelijke uitslag hebben neergezet.
Zo werd er bij Leonidas met 7-4 gewonnen en eindigden de duels tegen TOP en Union in overwinningen van respectievelijk 9-2 en 7-1. Eerder dit seizoen hadden beide teams, gezien het verloop van het duel, een punt verdiend, maar won MVV met 3-2. Aanvang op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal zijn om 14.30 uur.

SC Feyenoord B1-FC Dordrecht B1

Met het uitduel tegen de amateurs van Feyenoord, staat er voor de B1 van FC Dordrecht opnieuw een topper op het programma. Afgelopen maandag werd ADO Den Haag met 2-1 verslagen, waardoor de koppositie nu weer wordt ingenomen. De voorsprong op ADO Den Haag is twee punten (ADO heeft een duel minder gespeeld) en de voorsprong van FC Dordrecht op SC Feyenoord is vier punten (de Rotterdammers hebben een duel meer gespeeld dan de Dordtenaren). Bij winst op SC Feyenoord doen de Schapenkoppen dus goede zaken, maar gemakkelijk zal het zeker niet worden. Op eigen terrein is SC Feyenoord namelijk zeer sterk. Het lukte tot dusver alleen DHC om te winnen in Rotterdam. Opnieuw een wedstrijd van de B-jeugd om naar uit te kijken dus! Het duel op Varkenoord begint om 13.00 uur.

FC Dordrecht C1-Sparta AV C1

De C1 ontvangt de amateurs van Sparta. Vorige week werd de vooraf zwaar geachte wedstrijd bij Haaglandia, eenvoudig gewonnen met 5-0. Omdat Spartaan’20 met dezelfde cijfers won van Quick, blijft het spannend bovenin. Zoals inmiddels bekend is de achterstand van de Schapenkoppen op Spartaan drie punten, maar wel met een duel minder gespeeld. Sparta Amateur Vereniging bezet momenteel de achtste plaats. De Rotterdammers maken deel uit van een grote middenmoot. Vanaf de nummer vier tot en met de nummer acht zijn de verschillen klein wat betreft het aantal behaalde punten. Wel is er nogal een verschil te zien tussen het aantal gespeelde wedstrijden per team. Sparta kwam op vreemde bodem nog maar twee keer tot winst. Beide keren werd het 3-0 (bij Alphense Boys en bij JEKA). Qua kansenverhouding had FC Dordrecht de eerste ontmoeting met Sparta eerder dit seizoen met ruime cijfers moeten winnen. Gewonnen werd er wel, maar met slechts 1-0. Aanvang van deze editie in Dordrecht, op het jeugdcomplex van FC Dordrecht, zal zijn om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.