Uitgelicht: duels Zaterdag 17 september 2011

De derde competitieronde staat voor de jeugdteams van FC Dordrecht op het programma. Alleen de C1 (SC Excelsior) speelt thuis, A1 (UVS) en B1 (Excelsior Maassluis) spelen op vreemde bodem.

UVS A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd gaat in Leiden op jacht naar de derde competitiezege op een rij. Eerder al werden AFC (uit) en MVV (thuis) met 3-0 verslagen. Middels goed (combinatie)voetbal kwamen de Schapenkoppen tot dusver tot veel kansen en vooral de goede organisatie op het veld heeft er voor gezorgd dat de defensie nog niet is gepasseerd. Het is nu zaak dit vast te houden en met beide benen op de grond te blijven staan. UVS begon de competitie met een 2-0 zege op De Treffers, maar ging vorige week in Naaldwijk hard onderuit tegen Westlandia: 5-1. Op het eigen terrein – De Kikkerpolder – willen ze nu ongetwijfeld weer goed voor de dag komen. De wedstrijd zal om 14.30 uur beginnen.

Excelsior Maassluis B1-FC Dordrecht B1
De B1 wist in twee competitieduels al tien keer het net te vinden en kreeg nog niks tegen. Er worden veel kansen gecreeerd en de ploeg geeft weinig weg. Excelsior Maassluis is een lastige tegenstander, ook al zijn ze het seizoen met een punt uit twee duels matig begonnen. Matig qua resultaat, want ze hebben wel al sterke tegenstanders tegenover zich gehad als Spartaan’20 en Haaglandia. Uiteraard zullen de Schapenkoppen gaan voor de derde winst op rij, Excelsior Maassluis zal daar een stokje voor willen steken en voor eigen publiek de eerste winst van het seizoen willen boeken. Aftrap op het Sportpark van Excelsior Maassluis is om 12.45 uur.

FC Dordrecht C1-SC Excelsior C1
De C-jeugd gaat op eigen terrein tegen Sportclub Excelsior op jacht naar de eerste zege van het seizoen. De twee tot dusver gespeelde duels, eindigden allebei in een nederlaag. Dat geld trouwens ook voor de bezoekers. SC Excelsior verloor thuis van stadsgenoot Sparta Rotterdam (1-4) en ging vorige week onderuit tegen Willem II/RKC (4-2). Niet bepaald de makkelijkste tegenstanders om het seizoen tegen te beginnen. Het is al de derde keer dit seizoen dat beide teams tegenover elkaar staan. Eerder in Rotterdam eindigde het duel in vriendschappelijk verband in 1-1 en met als inzet de jeugdcup, wonnen de Dordtenaren met 3-1. Aftrap van deze editie op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal zijn om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.