Uitgelicht: duels Zaterdag 17 maart 2012

Er staat dit weekend voor alle teams een inhaalprogramma op de rol en allemaal spelen ze thuis. De A1 heeft De Treffers als tegenstander, B1 speelt de topper tegen Spijkenisse en de tegenstander van C1 is NEC/FC oss.

FC Dordrecht A1-De Treffers A1
De A-jeugd neemt het thuis op tegen laagvlieger De Treffers. Het is zaak voor de Schapenkoppen om de rug weer te rechten na het teleurstellende verlies van vorige week op eigen veld tegen concurrent VVV/Helmond Sport. Aan de inzet lag het zeker niet, laat die dan morgen ook niet ontbreken. De Treffers staat elfde en vecht tegen degradatie. De voorsprong op de hekkensluiter TOP is vier punten terwijl TOP nog een duel te goed heeft ten opzichte van De Treffers en de achterstand van de tegenstander van morgen van FC Dordrecht A1 op de nummer tien is al negen punten. En dat met nog slechts vijf duels voor de boeg. Op basis van de statistieken van dit seizoen, ligt een zege van De Treffers niet in de lijn der verwachting. Pas één zege werd er namelijk behaald. Op vreemde bodem wist het team drie keer gelijk te spelen, de rest van de duels ging verloren. Wel hield De Treffers eerder dit seizoen FC Dordrecht knap op een 1-1 gelijkspel. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal om 14.30 uur beginnen.

FC Dordrecht B1-Spijkenisse B1
De B-jeugd speelt de absolute topper in de 2e divisie B tegen Spijkenisse. De voorbije zaterdagen werden de concurrenten Spartaan’20 en Haaglandia op achterstand gezet door de Schapenkoppen, nu is het zaak om als koploper ook afstand te nemen van de nummer twee Spijkenisse. FC Dordrecht B1 heeft 44 punten, Spijkenisse B1 staat op 43 punten. Het doelsaldo van de Dordtenaren is een stuk beter, maar Spijkenisse is als enige ploeg in heel de competitie nog ongeslagen tot dusver. Als dat geen uitdaging is voor de Schapenkoppen om te winnen… Eerder dit seizoen bleef Spijkenisse B1-FC Dordrecht B1, ondanks kansen voor beide teams, 0-0. Aftrap op het jeugdveld van FC Dordrecht zal zijn om 10.00 uur.

FC Dordrecht C1-NEC/FC Oss C1
Twee weken terug speelde FC Dordrecht C1 uit bij concurrent MVV, met NEC/FC Oss staat er nu weer een concurrent op het programma. De Schapenkoppen bezetten momenteel de achtste plaats met achttien punten, NEC/FC Oss is de nummer negen met zestien punten. NEC/FC Oss wist uit te winnen bij SC Heerenveen/Emmen en MVV, de Dordtenaren behalen over het algemeen goede resultaten op eigen veld. Bovendien is het team na de winterstop nog ongeslagen. Eerder dit seizoen stond FC Dordrecht C1 in Nijmegen met 0-2 voor, maar sleepte NEC/FC Oss toch nog een punt uit het vuur (2-2). Sportieve revanche, boys? De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht begint om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.