Uitgelicht: duels Zaterdag 15 oktober 2011

Omdat de C1 vrij is, komen dit weekend alleen de A- en B-jeugd in actie. De A-jeugd staat voor de grote uitdaging om weer alleen aan kop te komen. Zij spelen namelijk de topper tegen Fortuna Sittard. De B-jeugd gaat op bezoek bij Spartaan’20.

FC Dordrecht A1-Fortuna Sittard A1
De A-jeugd speelt op eigen terrein de topper tegen Fortuna Sittard. Beide teams hebben na zes duels zestien punten, Fortuna staat aan kop door een beter doelsaldo, de Schapenkoppen zijn de nummer twee. Omdat de Limburgers onderweg punten verloren tegen SC Feyenoord, pakte FC Dordrecht al vroeg in de competitie de koppositie, maar die moesten ze weer afstaan door het gelijke spel bij De Treffers. Fortuna Sittard denderde door en won de voorbije weken met 9-2 van Westlandia en met 7-2 van AFC. De Dordtenaren wonnen vorige week met 6-1 van Westlandia en lieten daarmee zien dat het puntenverlies in Groesbeek een incident was. Vooraf is dit echt een wedstrijd om naar uit te kijken. FC Dordrecht A1 won op eigen veld nog alles, Fortuna Sittard won al haar uitwedstrijden tot nu toe. Aanvang op het jeugdcomplex van FC Dordrecht is om 14.30 uur.

Spartaan’20 B1-FC Dordrecht B1
De B-jeugd speelt de uitwedstrijd tegen Spartaan’20. Behoudens een gelijkspel bij Spijkenisse, wonnen de Schapenkoppen al hun wedstrijden. Daarmee zijn ze met zestien punten uit zes duels de koploper, met twee punten voorsprong op Spijkenisse. Het team creeert veel kansen en met het scorend vermogen zit het ook wel goed. Scherpte is echter ook nu weer geboden. Want het is niet zo dat de Dordtenaren weinig hebben moeten doen voor de zestien punten. Door de 2-1 nederlaag bij Haaglandia is Spartaan’20 even afgehaakt in de strijd om de koppositie. De achterstand op FC Dordrecht bedraagt nu zes punten. Wat wel opvalt is dat de Rotterdammers thuis nog geen punten verloren. DHC (5-0), SC Excelsior (2-0) en UVS (2-1) werden aan de Oldegaarde verslagen. De wedstrijd op het Spartaan’20-terrein zal beginnen om 15.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.