Uitgelicht: duels Zaterdag 14 mei 2011

Voor de A-jeugd krijgt het seizoen nog een verlenging. Via de nacompetitie kan het team nog promotie afdwingen naar de eerste divisie. De eerste tegenstander is AFC uit Amsterdam. De B-jeugd gaat zondag op toernooi in Nijmegen, de C1 heeft een vrij weekend.

AFC Amsterdam A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd van FC Dordrecht was de laatste maanden gedwongen goede resultaten te boeken om weg te blijven uit de gevarenzone, slaagde daar met een uiteindelijke vierde plaats prima in en zag die plek nog beloond worden ook met een overgenomen periode van kampioen Feyenoord/Excelsior, zodat er nu nacompetitie gespeeld gaat worden om promotie naar de eerste divisie. In de eerste ronde van die nacompetitie wordt er een uit- en thuisduel gespeeld tegen dezelfde tegenstander. En die tegenstander is de gerenommeerde amateurclub AFC uit Amsterdam. AFC A1 won in de tweede divisie A de tweede periodetitel en eindigde in de eindstand als tweede achter de kampioen Young Boys. De statistieken van de Amsterdammers in de competitie geven aan dat ze thuis over het algemeen hun wedstrijden hebben gewonnen en aardig wat keren de nul hebben gehouden, maar dat ook op eigen terrein drie van de in totaal vier nederlagen werden geleden. Wat zegt dit voor de nacompetitie? Wellicht helemaal niks. De wedstrijd op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam begint om 14.45 uur.

Toernooi B-jeugd bij SCH in Nijmegen
De nieuwe B-jeugd neemt zondag deel aan een internationaal toernooi bij SCH in Nijmegen. Naast de Schapenkoppen en gastheer SCH, zullen de volgende teams deelnemen: Spijkenisse B1, Margriet B1, Blauw-Wit B2, NEC B1, Cortgene/JVOZ B1, EVV Eindhoven B1, SC Enschede B1, FC Volendam B2, AFC Amsterdam B2, Roosendaal B1, SC Feyenoord B1 en verder nog SG Wallenhorst B1, Siegfried Materborn B1 en Tus07 Kranenburg B1 uit Duitsland. Het toernooi op Sportpark De Biezen in Nijmegen zal aanvangen om 10.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.