Uitgelicht: duels Zaterdag 12 november 2011

Dit weekend speelt alleen de C1 thuis. Zei spelen op eigen terrein de belangrijke wedstrijd tegen hekkensluiter FC Den Bosch. De A1 (SC Feyenoord) en B1 (Quick) spelen hun duels op vreemde bodem.

SC Feyenoord A1-FC Dordrecht A1
De A-jeugd gaat op bezoek in Rotterdam om daar tegen SC Feyenoord te spelen. De voorbije speelronde deden de Schapenkoppen wat ze moesten doen: winnen van hekkensluiter TOP: 5-0. Door die zege zijn ze weer gestegen naar plek twee, de achterstand op koploper Fortuna Sittard bedraagt nog zes punten. SC Feyenoord staat drie plaatsen lager dan FC Dordrecht, maar heeft ook maar drie punten minder. Het verschil tussen beide teams zit hem niet zo zeer in het aantal behaalde punten en gescoorde goals, wel in het aantal doelpunten tegen. De Dordtenaren incasseerden tot nog toe tien doelpunten, SC Feyenoord zevenentwintig. De Rotterdammers zijn thuis sterk. Alle duels op eigen bodem werden gewonnen tot nu toe. De Schapenkoppen behaalden in vier uitduels zeven punten. De wedstrijd op Varkenoord zal om 14.30 uur beginnen.

Quick B1-FC Dordrecht B1
De B-jeugd reist af naar het westen van Den Haag voor de uitwedstrijd tegen Quick. De Schapenkoppen kenden vorige week weinig moeite met UVS en wonnen de wedstrijd met 5-1. Door de zege blijven ze samen met Haaglandia bovenaan staan. Het doelsaldo van FC Dordrecht is beter ten opzichte van Haaglandia. Quick begon prima aan de competitie. Na vijf duels hadden ze elf punten, inmiddels staat de ploeg nog steeds op elf punten en zijn ze afgezakt naar plaats zeven. De achterstand op de koplopers bedraagt nu elf punten. In eigen huis won Quick met grote cijfers van Excelsior Maassluis (7-1), de wedstrijd tegen Alexandria’66 eindigde onbeslist (1-1) en de wedstrijden tegen Spartaan’20 (1-2) en Spijkenisse (2-3) gingen verloren. Op vreemde bodem lieten de Dordtenaren alleen punten liggen bij Spijkenisse. Op bezoek bij Alexandria’66, Excelsior Maassluis en Spartaan’20 werd er gewonnen. De wedstrijd op het terrein van Quick – Nieuw Hanenburg – zal aanvangen om 14.30 uur.

FC Dordrecht C1-FC Den Bosch C1
Het jongste jeugdteam van FC Dordrecht ontvangt FC Den Bosch. De Schapenkoppen speelden vorige week zaterdag zeer verdienstelijk met 2-2 gelijk bij koploper Feyenoord. Het team kwam zelfs tot twee keer toe op voorsprong. Al een aantal weken lang staan ze op de negende plaats. Het verschil in punten met MVV (plaats zeven) is niet veel, maar ook de ploegen onder FC Dordrecht hebben niet zo’n grote achterstand. Zo heeft hekkensluiter FC Den Bosch maar drie punten minder dan de Dordtenaren. FC Den Bosch boekte twee weken geleden de eerste zege van de competitie door thuis NAC Breda met 2-1 te verslaan. De andere zeven duels die de Brabanders speelden, gingen verloren. Voor beide teams is dit een hele belangrijke wedstrijd. Aanvang op het jeugdveld van FC Dordrecht zal zijn om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.