Uitgelicht: duels Zaterdag 12 maart 2011

Opnieuw drie belangrijke wedstrijden dit weekend voor de jeugdelftallen van FC Dordrecht. De A1 neemt het in Gelderland op tegen De Treffers, De B-jeugd ontvangt het sterke Excelsior Maassluis en de C1 gaat op bezoek bij het hooggenoteerde Haaglandia.

De Treffers A1-FC Dordrecht A1

In Groesbeek is het zaak voor de Schapenkoppen zich te herstellen van de nederlaag van vorige week in Utrecht. Verliezen tegen de nummer twee is op zich geen schande, maar het had niet nodig geweest. Op dit moment bezet het team de zesde positie met twintig punten uit zestien gespeelde wedstrijden. In theorie staat De Treffers op gelijke hoogte met FC Dordrecht. Want zei hebben drie punten minder dan de Dordtenaren, maar ook een wedstrijd minder gespeeld. De Treffers presteert thuis wisselvallig (drie keer winst, twee keer gelijk en drie nederlagen), maar dat kan ook gezegd worden van de Schapenkoppen als het gaat om duels op vreemde bodem (drie keer winst, twee keer gelijk en vier nederlagen). Voor beide teams is dit duel belangrijk. De Treffers wil aansluiting vinden met het linkerrijtje, maar het liefst er komen, FC Dordrecht wil er blijven. Het duel op Sportpark Zuid in Groesbeek zal aanvangen om 15.00 uur.

FC Dordrecht B1-Excelsior Maassluis B1

De B-jeugd speelt twee duels in drie dagen. Maandag komt ADO Den Haag op bezoek, maar eerst gaat er gespeeld worden tegen Excelsior Maassluis, eveneens op eigen bodem. Na de winterstop hebben de Schapenkoppen nog al hun duels gewonnen en dat heeft inmiddels geresulteerd in de eerste plaats, mede door puntverlies van de concurrentie de voorbije weken. De Dordtenaren hebben een prestatie hoog te houden: op eigen veld werden dit seizoen alle duels gewonnen. Maar Excelsior Maassluis is geen misselijke tegenstander. Ze staan op een vijfde plaats (dertig punten uit zestien duels) en met vijftig gemaakte goals zijn ze, op Haaglandia na, het meest scorende team van de competitie. Wat vooral opvalt is dat Excelsior Maassluis op vreemde bodem een stuk beter presteert dan thuis. Zo wonnen ze thuis drie van de acht duels en uit liefst zes van de acht. Een niet te onderschatten tegenstander dus! De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal om 12.30 uur beginnen.

Haaglandia C1-FC Dordrecht C1

De jongste jeugd van FC Dordrecht speelt dit seizoen voor de tweede keer de uitwedstrijd tegen Haaglandia. Aan het begin van de voorbereiding, op 7 augustus 2010, werd er vriendschappelijk gespeeld en met 6-0 gewonnen. Maar, er is sindsdien een hoop veranderd. Omdat koploper Spartaan’20 de voorbije twee duels slechts een puntje haalde, zijn de Schapenkoppen weer volledig in de race voor het kampioenschap. De achterstand bedraagt nu nog maar drie punten en dat ook nog eens met een duel minder gespeeld.

Maar Haaglandia was uitgerekend de tegenstander die Spartaan vorige week de eerste nederlaag toebracht van het seizoen. Haaglandia is dan ook een tegenstander die absoluut niet onderschat mag worden. En niet in de eerste plaats omdat ze eerder dit seizoen FC Dordrecht al op 1-1 hielden. Van de acht thuiswedstrijden wonnen ze er liefst zes en met de doelcijfers van twintig voor en slechts twee tegen. Een moeilijke wedstrijd dus, maar zeker ook eentje om naar uit te kijken! De wedstrijd op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk zal om 10.30 uur beginnen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.