Uitgelicht: duels Zaterdag 12 februari 2011

Dit weekend speelt alleen de B-jeugd thuis. De A1 (in Brabant) en C1 (in Den Haag) spelen een uitwedstrijd.

VVV/Helmond Sport A2-FC Dordrecht A1

De A-jeugd speelt de uitwedstrijd tegen VVV/Helmond Sport. De Schapenkoppen bezetten momenteel de vijfde plaats met achttien punten uit dertien gespeelde wedstrijden. Na de winterstop leverde het thuisduel tegen SC NEC winst op, van Leonidas en koploper Feyenoord/Excelsior werd verloren. VVV/Helmond Sport staat op een achtste plaats met vijftien punten uit elf wedstrijden. Na de winterstop is het team nog ongeslagen. Van
Leonidas werd gewonnen en tegen het sterke Elinkwijk werd het 3-3. Door de vele afgelastingen op eigen terrein, heeft VVV/Helmond Sport pas drie keer thuisgespeeld dit seizoen. De confrontatie eerder dit seizoen in Dordrecht tussen beide teams eindigde onbeslist (1-1). Aanvang op Sportpark Houtsdonk te Helmond zal zijn om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-ASWH B1

De B-junioren ontvangen ASWH. Na de winterstop hebben de Schapenkoppen twee keer gewonnen, in beide duels de nul gehouden en bovendien goede zaken gedaan omdat de concurrentie punten verspeelden. Zodoende doet het team volop mee in de strijd om het kampioenschap. ASWH bezet de negende plaats met dertien punten. Ze kwamen pas drie keer tot winst, maar hebben nog wel een aantal inhaalduels te goed. Mocht de ploeg uit Hendrik-Ido-Ambacht daarin goede resultaten behalen, dan vinden ze de aansluiting bij de middenmoot. Uit werd er tot nog toe alleen gewonnen bij Westlandia (2-4). Het heenduel eerder dit seizoen op Sportpark Schildman leverde geen goals op. Aanvang van deze editie op het jeugdcomplex van FC Dordrecht zal zijn om 12.30 uur.

Quick C1-FC Dordrecht C1

De C-junioren trekken zaterdag richting Kijkduin in Den Haag. Niet om uit te waaien op het strand, maar om er in de buurt de strijd aan te gaan met Quick. ARC was vorige week geen partij voor de Schapenkopjes. De wedstrijd werd eenvoudig gewonnen met 7-1. De voorsprong op de nummer drie Haaglandia is tien punten, maar de achterstand op koploper Spartaan’20 acht punten. Wel hebben de Dordtenaren een duel minder gespeeld dan de Rotterdammers. Quick staat op dit moment op de tiende plaats met maar vier punten meer dan de nummer elf ARC. Om niet te degraderen, zal het team nog de nodige punten moeten gaan halen. De afstand naar de laatste plaats is groot, maar ook plaats elf betekent degradatie aan het eind van het seizoen. De editie eerder dit seizoen in Dordrecht eindigde in een 4-0 zege voor de Schapenkoppen, maar dat Quick over een aardige verzameling goede voetballers beschikt, was toen ook te zien. De wedstrijd op het Quick-terrein – Nieuw Hanenburg – zal om 12.30 uur beginnen.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.