Uitgelicht: duels Zaterdag 10 maart 2012

Er staan dit weekend weer interessante duels op de rol voor alle jeugdteams. De A1 en C1 spelen thuis en hebben beiden VVV/Helmond Sport als tegenstander. De B1 gaat op bezoek bij Haaglandia.

FC Dordrecht A1-VVV/Helmond Sport A2
De A-jeugd heeft de afgelopen weken goede zaken gedaan. Eerst werd ten koste van UVS de tweede periode gepakt, vorige week werd de topper tegen Fortuna Sittard met 4-3 gewonnen waardoor de Schapenkoppen de Limburgers nu tot op twee punten genaderd zijn in de stand en de competitie volledig open ligt. In alle nuchterheid moet er nu weer gestreden worden tegen VVV/Helmond Sport. Een niet te onderschatten tegenstander waar uit nog van verloren werd. De Limburgers staan derde, hebben maar twee punten minder dan FC Dordrecht en strijden dus ook nog mee om de titel. Opvallend: waar Fortuna en FC Dordrecht drie keer verloren dit seizoen, daar verloor VVV/Helmond Sport alleen van Fortuna Sittard. Het team speelde wel al zes keer gelijk, de reden dat ze nu een aantal punten achter staan op de bovenste plaatsen. VVV/Helmond Sport won vorige week met 6-2 van Westlandia en is daarmee de derde periode goed begonnen. De wedstrijd op het jeugdveld van FC Dordrecht zal aanvangen om 14.30 uur.

Haaglandia B1-FC Dordrecht B1
De B-jeugd speelt de lastige uitwedstrijd tegen Haaglandia, de enige ploeg die er dit seizoen in geslaagd is om FC Dordrecht te verslaan. De afgelopen weken behaalden de Schapenkoppen ruime zeges en heroverde het de koppositie, maar viel er op het vertoonde spel nog wel het nodige aan te merken. Met wedstrijden voor de deur tegen de nummer twee Spijkenisse (volgende week) en dit weekend de nummer drie Haaglandia, moet het met de concentratie goed zitten. De voorsprong van de Dordtenaren op Haaglandia is momenteel vier punten. Bij een Dordtse zege zal Haaglandia afhaken in de strijd om de titel. Maar Haaglandia is een geduchte tegenstander. Het team won twaalf van de zestien duels en scoort na FC Dordrecht het meest van alle teams. Thuis zijn ze helemaal ijzersterk. Alleen Spijkenisse slaagde erin een punt te veroveren in Rijswijk, de overige zeven thuisduels van Haaglandia werden allemaal omgezet in winst. De B-jeugd speelt dus een heuze topper! Aanvang op Sportpark Prinses Irene in Rijswijk zal zijn om 12.30 uur.

FC Dordrecht C1-VVV/Helmond Sport C1
De C1 speelt na een aantal uitwedstrijden op rij, weer eens thuis. Net als de A1 speelt ook het jongste jeugdteam tegen VVV/Helmond Sport. Vorige week behaalden de Schapenkoppen weer een punt en het is inmiddels niet meer de vraag of het team zich veilig gaat spelen, maar wanneer. Momenteel wordt de achtste plaats bezet met zeventien punten. Tegenstander VVV/Helmond Sport staat vierde en heeft tien punten meer dan FC Dordrecht. Toch zijn de Dordtenaren bij voorbaat niet kansloos tegen de Limburgse/Brabantse voetbalaccademie. VVV/Helmond Sport ging namelijk vorige week op eigen veld met 0-2 onderuit tegen de nummer negen SC Excelsior. Alles is dus mogelijk. Bovendien is het zo dat VVV/Helmond Sport dit seizoen alleen uit wist te winnen bij de nummer laatst SC Heerenveen/Emmen en de nummer elf FC Den Bosch. De aftrap op het jeugdveld van FC Dordrecht zal zijn om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.