Uitgelicht: duels weekend 3/4 september 2011

De competities gaan beginnen voor de jeugdteams van FC Dordrecht. De C1 begint haar eerste seizoen ooit op het hoogste niveau thuis, A1 en B1 spelen een uitwedstrijd. A1 doet dit op zondag.

AFC A2-FC Dordrecht A1
De A-jeugd begint de competitie in Amsterdam tegen AFC. In tegenstelling tot de duels van de overige teams, is zondag de speeldag van deze wedstrijd. AFC A1 was afgelopen seizoen de tegenstander van de Schapenkoppen in de nacompetitie, nu ontmoeten ze dus het A2 elftal van de Amsterdamsche Football Club. In de voorbereiding oefende
FC Dordrecht tegen sterke tegenstanders als NAC Breda en Feyenoord/Excelsior. De voorbereiding werd afgesloten met een spectaculaire 6-4 overwinning op Cortgene/JVOZ. Aanvang van de eerste competitiewedstrijd op Sportpark Goed Genoeg in Amsterdam zal zijn om 14.45 uur.

Alexandria’66 B1-FC Dordrecht B1
De B-jeugd trapt het seizoen af in Rotterdam. Alexandria’66 is de tegenstander, geen onbekende. Ook vorig seizoen zaten de Rotterdammers in de competitie bij de Schapenkoppen en toen werd er twee keer van gewonnen met kleine cijfers. Ook de B-jeugd kende een voorbereiding waarin er tegen een aantal sterke teams (Sparta Rotterdam, SC Excelsior en Argon) werd gespeeld. Aftrap zaterdag op het Sportpark Oosterflank van Alexandria’66, zal zijn om 12.15 uur.

FC Dordrecht C1-NAC Breda C1
De C-jeugd van FC Dordrecht gaat zaterdag aan de eerste competitiewedstrijd ooit beginnen op het allerhoogste niveau. Dit werd afgedwongen door vorig seizoen kampioen te worden van de 2e divisie. Dat het nieuwe team zeker niet zal onder doen voor een rijtje andere teams in de 1e divisie, bleek wel in de voorbereiding. Van Sparta Rotterdam werd maar nipt verloren, tegen AFC werd het gelijk en na eerder gelijk te hebben gespeeld in vriendschappelijk verband, werd er afgelopen zondag verdiend gewonnen voor de beker bij SC Excelsior. Zowel Sparta Rotterdam als SC Excelsior, zijn competitiegenoten van de Schapenkoppen. NAC Breda is tevens een van de tegenstanders in de bekerpoule van FC Dordrecht C1. Waar FC Dordrecht dus won in Rotterdam, daar verloor NAC Breda met 3-0 van Feyenoord/Excelsior. Aanvang van het duel op het kunstgras zal zijn om 16.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.