Uitgelicht: duels weekend 21 en 22 januari 2012

De jeugdteams hervatten de competitie weer en beginnen dit weekend officieel aan de tweede seizoenshelft van het seizoen 2011-2012. De A1 (UVS) en B1 (Excelsior Maassluis) spelen op zaterdag thuis, de C1 speelt op zondag bij SC Excelsior.

FC Dordrecht A1-UVS A1
De Schapenkoppen nemen het op eigen terrein op tegen UVS. De eerste seizoenshelft werd afgesloten op de tweede plaats met acht punten minder dan koploper Fortuna Sittard. Wel heeft FC Dordrecht nog een inhaalduel te goed. Met veertien tegentreffers hebben ze de minst gepasseerde defensie in de competitie. UVS bezet de vijfde plaats met maar vier punten minder dan de Dordtenaren, maar wel met een wedstrijd meer gespeeld. Met 35 doelpunten voor, heeft UVS net iets meer gescoord dan FC Dordrecht. De Schapenkoppen doen het op eigen veld prima. Vijf van de zes duels werden gewonnen. UVS won uit alleen bij Quick (1-4). Eerder dit seizoen werd het in Leiden 5-2 voor de Dordtenaren. Aanvang morgen zal zijn om 14.30 uur.

FC Dordrecht B1-Excelsior Maassluis B1
Ook de B-jeugd hervat de competitie op eigen veld. Ze doen dat tegen Excelsior Maassluis. Het lukte de Schapenkoppen helaas niet om als koploper de winterstop in te gaan. Een week voor kerst werd de inhaalwedstrijd tegen Alexandria’66 namelijk afgekeurd. Met een duel minder gespeeld is de achterstand op de nummer 1 (Haaglandia) en 2 (Spijkenisse) twee punten. Liefst 43 keer vonden de Dordtenaren het net in de eerste seizoenshelft en daartegenover staan slechts 8 tegendoelpunten. Excelsior Maassluis bezet de achtste positie op de ranglijst. Met twaalf punten uit dertien duels hebben ze slechts vier punten voorsprong op de nummer elf UVS. Op vreemde bodem wist Excelsior Maassluis alleen te winnen bij Alexandria’66 (1-2). Eerder dit seizoen werd het in Maassluis 2-0 voor de Schapenkoppen. Aftrap van de wedstrijd van morgen zal zijn om 12.00 uur.

SC Excelsior C1-FC Dordrecht C1
De C-jeugd hervat de competitie in Rotterdam tegen Sportclub Excelsior. In de eerste seizoenshelft werd er geen enkel duel van FC Dordrecht C1 afgekeurd. Met twaalf punten uit dertien duels, bezet het team momenteel de tiende plaats. Ook de Rotterdammers hebben dertien gespeeld, twaalf punten, maar door een beter doelsaldo bezetten zij de achtste plaats. Het wordt de vierde en laatste keer dat beide teams dit seizoen tegenover elkaar staan. Tijdens de voorbereiding eindigde de wedstrijd onbeslist, in bekerverband en voor de competitie won FC Dordrecht van de Rotterdammers. SC Excelsior versloeg thuis SC Heerenveen/Emmen en NEC/FC Oss, de Schapenkoppen wonnen buitenshuis van SC Heerenveen/Emmen en NAC Breda. Voor beide teams een belangrijke wedstrijd! Aanvang zondag op Sportpark Woudestein zal zijn om 12.00 uur.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.