Tweemaal winst, eenmaal gelijk jeugdduels

De jeugdteams van FC Dordrecht hebben een goed weekend achter de rug. De A1 won de topper van Fortuna Sittard, B1 won thuis ruim van Spartaan’20, C1 won niet, maar verloor ook niet en liet wederom goed voetbal zien.

Fortuna Sittard A1-FC Dordrecht A1: 3-4 (1-1)

De A-jeugd heeft de topper tegen Fortuna Sittard met 4-3 gewonnen en de competitie weer helemaal spannend gemaakt. Na het eerder al behalen van de tweede periodetitel, opnieuw dus succes voor het team!

Fortuna Sittard begon beter aan de wedstrijd dan de Schapenkoppen. De Limburgers waren agressiever en wonnen meer duels. Gek was het dan ook niet dat ze op 1-0 kwamen. In de eindfase van de eerste helft kwam FC Dordrecht beter in de wedstrijd en nog voor het rustsignaal resulteerde dit in de gelijkmaker. Everon Pisas draaide een vrije trap in die vervolgens door niemand meer werd aangeraakt. Everon kreeg het doelpunt dus op zijn naam.

De Dordtenaren begonnen prima aan de tweede helft en al snel was het raak. Nick Bolte kreeg vrije doortocht naar het doel van Fortuna en kon de 1-2 aantekenen. Niet veel later was het verschil in goals al twee voor FC Dordrecht. Weer Nick (ditmaal met een schot via de onderkant van de lat) liet zich bejubelen als doelpuntenmaker.

Met nog een half uur op de klok en een 3-1 voorsprong, kreeg aanvaller Noel Goosens zijn tweede gele kaart en werd uitgezonden. De man-meer-situatie gaf Fortuna Sittard hoop. De Limburgers gingen opportunistisch spelen en dwongen de Schapenkoppen achteruit. Toch was het FC Dordrecht dat de voorsprong nog verder wist uit te breiden. Een puike voorzet van Everon werd door Gino Boers tot treffer gepromoveerd: 1-4.

In de blessuretijd lukte het Fortuna Sittard nog om dichtbij te komen (de Limburgers kwamen tot twee doelpunten), maar de zege van FC Dordrecht kwam uiteindelijk niet meer in gevaar. De achterstand van FC Dordrecht op Fortuna Sittard is nu nog maar twee punten, de competitie ligt helemaal open!

FC Dordrecht B1-Spartaan’20 B1: 5-2 (3-0)

Net als eerder dit seizoen in Rotterdam (toen werd het 0-3), won FC Dordrecht B1 ook thuis ruim van Spartaan’20: 5-2.

Mede door een gebrek aan concentratie en organisatie, kreeg Spartaan’20 aan het begin van de wedstrijd een aantal goede mogelijkheden. Een goed spelend FC Dordrecht had daarna de overhand en zette de tegenstander uit Rotterdam voor de rust al op een 3-0 achterstand. Al vroeg in het duel maakte Jearlon Martina uit een vrije trap de 1-0, op aangeven van Ibrahim Toure scoorde Gervane Kastaneer de 2-0 en Ibrahim maakte zelf de 3-0.

Ook de start van de tweede helft van de Dordtenaren was niet goed. Hierdoor kregen de bezoekers weer wat mogelijkheden en al snel viel de 3-1. Uiteindelijk behaalde de B1 toch een moeiteloze en ruime zege. Nog een keer Gervane en ook nog eens Ibrahim zorgden voor de 4-1 en 5-1, vlak voor tijd bepaalde Spartaan de eindstand op 5-2.

MVV C1-FC Dordrecht C1: 0-0 (0-0)

Net als eerder dit seizoen in Dordrecht, is de wedstrijd tussen MVV C1 en FC Dordrecht C1 geeindigd in een gelijkspel. Ditmaal werd er niet gescoord: 0-0.

Mede door een andere opstelling vanwege blessures, begonnen de Schapenkoppen slordig aan de wedstrijd, er moest even gewend worden aan de nieuwe bezetting binnen de lijnen. Na een kwartier spelen groeide FC Dordrecht in de wedstrijd. Er werden duels gewonnen en MVV werd vastgezet op eigen helft. Middels goede combinaties, ontstonden er voor rust drie goede kansen om tot scoren te komen. Aan de andere kant redde Ryan Vos goed in een één-tegen-één duel met een Limburgse speler. Gescoord werd er niet.

Na rust was het éénrichtingsverkeer richting de goal van MVV dat zich beperkte tot het spelen van de lange bal. Net als voor de rust, waren er ook in de tweede helft een aantal goede kansen voor FC Dordrecht om tot scoren te komen. Helaas werden bij een aantal kansen niet de juiste keuzes gemaakt.

Uiteindelijk zou het bij 0-0 blijven, hetgeen jammer was. Het vertoonde spel van de Dordtenaren gaf echter opnieuw reden tot tevredenheid en zorgde voor vertrouwen richting de volgende wedstrijd.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.