Opnieuw winst B1/C1, A1 speelt gelijk

FC Dordrecht A1-Houten A1: 1-1 (1-1)

Op eigen veld is de A-jeugd er niet in geslaagd te winnen van Houten. De wedstrijd eindigde in 1-1, een stand die overigens bij rust al was bereikt.

In de eerste helft waren er een handjevol standaardsituaties voor de Schapenkoppen en werd er in fases goed gecombineerd. Maar de bezoekers kwamen na dik een kwartier spelen op voorsprong. Na balverlies van de Dordtenaren op het middenveld kwamen zei er snel uit en profiteerden van het feit dat het achterin bij Dordt niet goed stond: 0-1. Een goede combinatie tussen Remon Luksch en Nick Bolte leverde echter zes minuten later alweer de gelijkmaker op voor FC Dordrecht, doelpunt gemaakt door Remon.

In de tweede helft was er al snel een goede kans voor Remon (schot over na goed voorbereidend werk van Anthony Velder). Voor de rest viel er weinig meer te noteren. Het spelniveau zakte in en voor beide doelen waren geen noemenswaardige kansen meer te zien.

Haaglandia B1-FC Dordrecht B1: 2-4 (1-1)

Wat nog geen enkele ploeg was gelukt dit seizoen, daar slaagden de Schapenkoppen wel in in Rijswijk. Zij brachtten Haaglandia de eerste nederlaag toe op eigen veld. Het werd uiteindelijk 2-4.

Haaglandia begon fel aan het duel, maar FC Dordrecht speelde voor rust prima vanuit de veldposities en er werden diverse kansen gecreeerd. Een foutieve pass in de verdediging van Haaglandia, werd in de tiende minuut afgestraft door Ibrahim Toure die de stand op 0-1 bracht. Nadien waren er goede mogelijkheden voor Quincy Boogers, Everon Pisas, Gino Boers en Bresley dos Santos, maar zei wisten de score niet op te voeren. Eigenlijk vanuit het niets maakte Haaglandia een aantal minuten voor rust de gelijkmaker: 1-1.

Na rust was het spel van de Dordtenaren minder. Er werd te veel gelopen met de bal en te vaak werd de lange bal gehanteerd. Na vijftig minuten kwam FC Dordrecht wel weer opnieuw aan de leiding. Na een assist van Bresley, maakte Everon op fraaie wijze (een bal mooi op de wreef) de 1-2. Haaglandia kon alleen gevaarlijk worden uit spelhervattingen, maar dat leverde wel een nieuwe gelijkmaker op. De 2-2 werd gemaakt na een corner.

In het laatste kwartier was de koek op bij Haaglandia, waardoor zij fouten gingen maken. Everon Pisas (kopbal na een vrije trap van Gino Boers) bracht zijn team opnieuw aan de leiding (2-3). Everon had ook een aandeel in de vierde Dordtse treffer. Al de gehele wedstrijd was hij nauwelijks af te stoppen en zo dwong hij vlak voor tijd ook nog een strafschop af die benut werd door Bresley dos Santos: 2-4.

Een prima resultaat van de B-jeugd dat volop mee blijft strijden om het kampioenschap.

FC Dordrecht C1-JEKA C1: 13-0 (7-0)

De C-jeugd had tegen hekkensluiter JEKA wel een heel gemakkelijke middag. De arme Brabanders werden met een nederlaag van liefst 13-0 weer naar Breda gestuurd.

Keeper Ryan Vos stond onder de lat haast te verkleumen, want in heel het duel kreeg hij maar één schot te verwerken. Er was nog geen eens een minuut voorbij, toen Nedely Fortes (na goed voorbereidend werk van Gervane Kastaneer) de 1-0 al op het bord bracht. Gervane zelf zorgde binnen de vijf minuten voor de 2-0 na een individuele actie. Het duurde daarna een kwartier, eer de volgende treffer viel. Deze kwam van Maikel Steenbakker die hiermee dit seizoen voor het eerst als doelpuntenmaker in de boeken verdween. Maikel scoorde nadat het Johan en Nedely niet was gelukt uit een corner. Voor rust bepaalden Gervane (4-0, assist Jordi Mosmans)) en Nedely (5-0, 6-0 en 7-0) de ruststand. Nedely was bij de 5-0 attent na een mislukt schot van Gervane, de 6-0 kon hij maken na een assist van Liomar Jennie en ook bij de 7-0 was Liomar betrokken. Zijn schot ging via de handen van de keeper op de paal, waarna Nedely van dichtbij raak schoot.

Net als Maikel, scoorde na de rust ook Jay End zijn eerste goal van het seizoen. Uit een corner (getrapt door Justin Spruijt) bracht hij met een kopbal de 8-0 op het bord. Johan Kankam maakte de 9-0 (assist Reggie de Windt), Gervane de 10-0 (kopbal) en 11-0 (na voorzet Reggie), waarna invaller Joel van Oldenbarneveld de 12-0 (assist Jordi Mosmans) en 13-0 maakte.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.