Jeugdteams komen niet winst

Dit weekend kwamen alle jeugdteams weer in actie in competitieverband. Geen enkel team wist een zege te boeken. De A1 (bij SC Feyenoord) en B1 (bij Quick) stapten het veld af met een 1-1 uitslag, de C1 verloor op eigen veld van FC Den Bosch.

SC Feyenoord A1-FC Dordrecht A1: 1-1 (1-1)

Op Varkenoord speelden de A-junioren van SC Feyenoord en FC Dordrecht gelijk tegen elkaar. In de eerste helft was er een overwicht van de Schapenkoppen, de tweede helft was meer voor de gastheren. Het werd uiteindelijk 1-1.

De start van de Dordtenaren was niet best, toch kwamen ze al na zeven minuten aan de leiding. Een voorzet van Aaron Maria, die op de voor hem vreemde plaats stond van rechtsback, maar een goede wedstrijd afleverde, werd door Joey Steenbakker gepromoveerd tot doelpunt: 0-1. Ondanks het feit dat de Rotterdammers na dik twintig minuten op gelijke hoogte kwamen, bleef FC Dordrecht voor rust met goed voetbal de betere ploeg. De beste kans om opnieuw op voorsprong te komen was voor Everon Pisas, hij kwam echter niet tot scoren.

Zonder echt te imponeren, was SC Feyenoord na rust de betere ploeg. Er waren kansen aan weerszijden, een doelpunt van de Schapenkoppen werd afgekeurd en ook na het wegzenden van Joey Steenbakker, werd er niet meer gescoord en bleef het bij 1-1.

Quick B1-FC Dordrecht B1: 1-1 (1-1)

In Den Haag kwamen de B-junioren niet verder dan een gelijkspel tegen Quick. Het werd uiteindelijk 1-1. Omdat Haaglandia wel won, hebben zei nu de koppositie overgenomen van FC Dordrecht.

De Schapenkoppen lieten in de eerste helft goed voetbal zien en kwamen tot vier goede kansen om te scoren. Op aangeven van Quincy Boogers maakte Ibrahim Toure de 0-1, maar de overige kansen werden niet gepromoveerd tot een goal, zodat de Dordtenaren de kans lieten liggen om de strijd voor rust al te beslissen. Een goal van Quick na een half uur zorgde nota bene ook nog eens voor een 1-1 ruststand.

In de tweede helft vergaten de Schapenkoppen om te voetballen en gingen ze teveel mee in het spel van de tegenstander die zich veelvuldig bezighield met rennen en niet met het balletje rond laten gaan. Hierdoor hield FC Dordrecht de veldposities niet meer goed bezet. Gescoord werd er niet meer, het bleef bij 1-1.

FC Dordrecht C1-FC Den Bosch C1: 2-3 (2-0)

Voor de derde maal deze competitie hebben de C-junioren een 2-0 voorsprong uit handen gegeven. Na eerdere gelijke spelen tegen NEC/FC Oss en MVV (2-2), werd er ditmaal zelfs verloren van hekkensluiter FC Den Bosch: 2-3.

In de eerste helft was er nog niks aan de hand. Tegen een verdedigend spelend FC Den Bosch, kwam FC Dordrecht al snel op voosprong. Nadat Dennis van der Heijden binnen de zestien meter werd gevloerd en FC Den Bosch met tien man kwam te staan (rode kaart keeper) schoot aanvoerder Sebastiaan Kaal zijn team vanaf de strafschopstip op 1-0. Alhoewel Dordt soms in balbezit slordig was, hadden ze wel de overhand, gaven ze niks weg en kwamen ze tot kansen. Een fantastische bal van Yorick Termond vanuit het middenveld, werd door Johan Kankam keurig afgerond: 2-0. Dat was ook de ruststand.

Na rust waren de Dordtenaren het volledig kwijt. Bijna alles wat mis kon gaan, ging mis. Nadat FC Den Bosch al terug was gekomen tot 2-2, roken ze de kansen op de zege en die pakten ze ook. De allesbeslissende 2-3 vlak voor tijd viel, net als de 1-0, uit een strafschop.

SHOP
FC DORDRECHT

ONTDEK HET
ASSORTIMENT

In onze shop vind je al onze FC Dordrecht items.